Remek hajrával győztek a kézis lányok

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén az Érd a hajrában fantasztikus játékkal 32:23-as győzelmet aratott a Fehérvár KC együttese ellen.

Hasonló tartalmaink:

A rájátszás kapujában a legtöbb csapatnál elkezdődik a matek, mi is kell, ahhoz, hogy az adott helyen végezzen a gárda, pedig a lehető legegyszerűbb a képlet: nyerj meg minden meccset, abból bajod úgysem lehet. Valahogy így állhatott hozzá az ÉRD is a Fehérvár KC elleni meccshez.

És így is kezdték Szabó Edináék a találkozót. Noha általában Katarina Krpezs-Slezák gyártja az ÉRD első félidei góljait, ezúttal Kisfaludy Anett értékesített két remek bejátszást, majd a hetedik percben 5–3-ra lépett meg az ÉRD, de Tilinger Tamara három értékesített büntetőjével később 9–6-ra fordítottak a vendégek.
Szabó Edina 19:28-nál időt kért, amely után Kisfaludy Anett megszerezte harmadik gólját, majd balkezes percek következtek, a szünetig Katarina Krpezs-Slezák három, Mireya González és Julia Havronyina két-két gólt szerzett, ezzel az ÉRD háromgólos hátrányból kétgólos, 15–13-as előnnyel vonult szünetre.

A második játékrészben Tilinger Tamara góljával feljött egy gólra az FKC, majd a következő támadásból az ÉRD kettőre duzzasztotta az előnyét. A 48. percig is így ment ez, Szabó Edináék mindig két gólra léptek el, majd a vendégek a következő támadásból ismét feljöttek.

A meccs előtt azt lehetett gondolni, hogy az ÉRD lesz fáradtabb, hiszen szerdán még a bajnoki címvédő FTC-Rail Cargo Hungariával csapott össze, míg a székesfehérváriak már három hete „pihentek”, de ez nem így történt. Az utolsó tizenkét percet 10–2-re nyerte meg az ÉRD, amely így sima, 32–23-as győzelmet aratott.

Az érdiek csapatkapitánya, Janurik Kinga statisztikáink szerint 47%-os hatékonysággal védett, de a fehérvári átlövők próbálkozásait ennél is jobb százalékkal védte – összesen 17 gólt kapott.

Női kézilabda NB I, 21. forduló

ÉRD – FEHÉRVÁR KC 32–23 (15–13)

ÉRD: JANURIK – KRPEZS-SLEZÁK 7 (2), A. Bulatovics, Signaté 1, KISFALUDY 5, Klivinyi 3, Fekete B. 3. Csere: Gridnyeva (kapus), Havronyina 3, O. Vukcsevics, Barján, M. GONZÁLEZ 4, Szabó L. 3 (2), Gulyás 2, Takács K. 1.

Edző: Szabó Edina

FKC: HERR O. – Hajduch 3, Giorgijevszka 2, TILINGER 8 (6), Mayer 3, BANDELIER 4, Kazai. Csere: Sipeki (kapus), Ishitate 1, Csáki, Tanabe 1,  Herr A. 1, Tápai Sz., Májer, Hudka, Rideg.

Edző: Deli Rita

Érd, 1100 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy

Az eredmény alakulása: 7. perc.: 5–3. 18. p.: 6–9. 24. p.: 10–11. 39. p.: 18–16. 45. p.: 21–19. 52. p.: 25–21. 58. p.: 30–22.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 7/6

MESTERMÉRLEG:

Szabó Edina: – Nagyon örülünk a győzelemnek és büszkék vagyunk a csapat teljesítményére. Több kiváló egyéni teljesítmény volt, de egyébként meg egy igazi csapatmunka. Köszönjük a közönségnek a támogatást.

Deli Rita: – Ötven percig nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség, addig meg tudtuk valósítani, azt amire készültünk. Sajnos az utolsó tíz percben a gólkülönbség nem mutatta a mérkőzés valós képét. Sajnálom, mert lehetett volna lehetőségünk egy jó eredményre, de most jobb volt az Érd.

A játéknap további eredményei:

GYŐRI AUDI ETO KC – FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 33–22 (17–10)

Legjobb dobók: Sulland 10, Groot 5, H. Löke, Kovacsics 4–4, ill. Pena 5, Kovacsicz, Szekerczés 4–4, Szamoránsky P., Zácsik 3–3.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE – DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 28–36 (11–16)

Ld.: Walfisch 10, Dajka 4, ill. Kovács Anna 10, Triscsuk 8.

IPRESS CENTER-VÁC – SIÓFOK KC 24–26 (11–14)

Ld.: Basic 8, Helembai 4, ill. Aguilar 7, Erdősi, El-Gaui 4–4.

MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE – MTK BUDAPEST 20–20 (13–8)

Ld.: Szepesi 5, Bízik, Gyimesi 4–4, ill. Termány 7, Dakos 4.

Pénteken játszották:

BUDAÖRS – DVSC-TVP 23–35 (14–16)

Ld.: Földes K. 13, Bárdi 3, ill. Kudor 6, Varsányi, Garbuz, B. Klikovac 5–5.

Kezdődjön a matek

A női kézilabda NB I rájátszásába az idei szezontól az első nyolc csapat jut be, ahol az alapszakaszgyőztes a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel csatázik a további helyezésekért.

Az ÉRD jelenleg a tabella ötödik helyén áll 28 ponttal, +92-es gólkülönbséggel, a harmadik a Dunaújváros 30 ponttal, míg a negyedik a Siófok 29 ponttal.

Az alapszakasz utolsó fordulójában az ÉRD éppen Siófokra látogat, ha ott nyer és a Dunaújvárosi Kohász KA nem szerez pontot a Győri Audi ETO KC vendégeként, akkor Szabó Edináék lesznek a harmadikak. Ha a Siófok pontot szerez hazai környezetben (nyer vagy döntetlen lesz), akkor az ÉRD az ötödik helyen zár. Amennyiben valami csoda folytán az újvárosiak Győrből pontot szereznek, akkor ők a harmadikak, függetlenül a Siófok – ÉRD meccs eredményétől.

Ki jöhet?

Az ÉRD mögött nagy a szakadék, a hatodik helyezett DVSC-TVP hátránya tíz pont Szabó Edináékkal szemben, ám a hajdúságiak az utolsó előtti Mosonmagyaróvári KC SE-t fogadják. A Vác pedig úgy a hetedik, hogy azonos pontja van, mint a Debrecennek, de rosszabb a gólkülönbsége (+2 és -25), valamint az egymás elleni eredmény mérlege is a Loki felé áll (Vácon 32–28 a Vácnak, Debrecenben 28–21 a Debrecennek). A Vác az MTK-hoz látogat, de a hetedik helye majdnem borítékolható, hiszen a Debrecennek otthon kellene kikapnia a Mosonmagyaróvártól, úgy, hogy a dunakanyariak is nyernek az MTK ellen.

4cfdfaed-0097-4c3b-9232-48e68281ac54A fővárosi kék fehérek győzelme esetén még bejuthatnak a felsőházi rájátszásba,  igaz ehhez az is kell, hogy a Fehérvár KC hazai pályán ne szerezzen pontot a Békéscsaba és a Fradi ellen – utóbbi meccs egy, a 17. fordulóból elhalasztott mérkőzés, amelyet csak április 5-én játszanak, így ezt követően zárul le hivatalosan az alapszakasz.

Tehát a harmadik helyezett a DVSC-vel vagy a Váccal játszik, viszont matematikai esélye még az FKC-nak is van a hatodik helyhez. A negyedik az ötödikkel játszik, így az biztos, hogy az ÉRD-Siófok-Dunaújváros trióból kettő egymás ellen csatázik a négy közé kerülésért.

 

Címkék