Nagy skalp, remek játékkal

Továbbra is rapszodikus az Érdi VSE tavaszi formája, ám Limperger Zsolt csapata ezúttal jobbik oldalát mutatta a Videoton FC II második csapata ellen, amelytől ősszel hazai pályán 4–0-ra kapott ki, most fordított pályaválasztással 3–0-ra győzött az érdi csapat.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi VSE tavaszi „formája” igencsak katonás, voltak itt sokgólos döntetlenek, esélyesként pontvesztések, esélytelenként pontszerzések, és az előjelek sem azt mutatták, hogy Limperger Zsoltéknak lesz esélyük az NB III Nyugati csoportjának 25. fordulójában a tabella második helyén álló Videoton FC II vendégeként, hiszen a csapat elsőszámú kapusa, Kertész Ferenc húzódás, az együttes balhátvédje, Pintér Nikola pedig betegség miatt nem állt a vezetőedző rendelkezésére – de nehéz helyzetben sokkal nagyobb a bizonyítási vágy, amit az érdiek remekül használtak ki.

Limperger Zsolt csapata szinte leiskolázta a Videoton II-t, hiszen már az első percektől kezdve kapujához szögezte a hazaiakat, sőt nem sokon múlt, hogy Kelemen Patrik rögtön előnyhöz juttassa csapatát, de csak a kapufát találta el. Nem sokkal később Cservenka baloldali beadását Csizmadia fejelte a kapu fölé.

Az első hazai akció sem kidolgozott helyzetből született, a 22 méterről elvégzett szabadrúgást az érdiek második számú kapusa, a Kertészt pótló, Borek Norbert biztos kézzel fogott.

Az Érdi VSE mezőnyfölénye nőttön nőtt, nagyon érett a vendég gól, majd a 43. percben a tavasszal pazar formában játszó Palásthy Norbert lőtte be Kelemen Patrik jobboldalon vezetett kontrája után a beadást – a tavaszi hét bajnokin már ötödik gólját lőtte az érdiek csatára.

A fordulás után ott folytatta az Érdi VSE, ahol abbahagyta – tovább rohamozott.
A csapat házi gólkirálya, a tizenegy gólnál járó Csizmadia Zoltán az elmúlt három meccsen ötödször találta telibe a kapufát.

Aztán a csapat harmadik góllövője, Gyurácz Bálint nem kegyelmezett, ő Palásthy beadására érkezett remekül és nem hibázott, 0–2.

A Videoton FC II ekkor ébredt, de már késő volt, pláne ha hozzátesszük azt is, hogy a legnagyobb lehetőségük épp az érdiek bizonytalanságából adódott. Borek Norbert sokat várt a labdával, ami miatt közvetett szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a tizenhatoson belül, de még ez sem fogott ki Limperger Zsoltékon.

A habot a tortára Gyurácz Bálint tette fel, amikor a büntetőterületen belüli szólójából ütemtelenül lőtte ki a kapu hosszú sarkát, ezzel megszerezve egymaga második, csapata harmadik gólját a 77. percben – Palásthyhoz hasonlóan Gyurácz is tavaszi ötödik gólját szerezte, de ő az elmúlt négy meccsen tette mindezt.

A hajrában még a csereként beálló Ebedli Zoltán is eleresztett egy veszélyes lövést, de maradt a 3–0-s idegenbeli érdi siker, ami nagy fiaskó volt az őszi, hazai 4–0-s zakó után.

Az Érdi VSE nagy kedvvel és jó szellemben játszva hozott rendkívül fontos három pontot az élmezőny tagjának számító Videoton FC II-től.

A 26. fordulóban Limperger Zsolték korábbi csapattársának gárdáját, a Lipcsei Péter által irányított listavezető FTC II-t látják vendégül az Ercsi úti sporttelepen április 10-én, 16.30-tól.

VIDEOTON FC II – Érdi VSE 0–3 (0–1)

Székesfehérvár, 150 néző

Vezette: Mód I. (Kulcsár D., Szép II S.)

VIDEOTON FC II: Zelizi – Valkovszki, Dobsa, Varga Bence, Király B. – Kiprich, Büki (Vincze V., 66. perc), Ács (Schiller, 66. p.) – Soumah, Vallejos, Havasi (Babolek, 78. p.)

Vezetőedző: Disztl László

Érdi VSE: Borek – Ország, Honti, Csiszár, Cservenka – Kónya B. (Ebedli, 78. p.), Hegedűs N., Csizmadia – Gyurácz B. (Pallagi, 82. p.), Palásthy (Skita, 70. p.), Kelemen

Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gólszerzők: Palásthy 43. perc, Gyurácz 51. p., 77. p.

 

Pontot szerzett a Diósd

Ötmeccses vereségszériáját törte meg a Diósdi TC-SELECT, amely a Csepel FC-t fogadta és játszott vele gól nélküli döntetlent. A Diósd döntetlenje ellenére így is hátrébb csúszott a tabellán, hiszen az Érdi VSE győzelmével a tizedik helyre ugrott elő.

Címkék