Sváb bál a Fintában

Idén immár 16. alkalommal tartott sváb bált az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat. A Finta Rendezvényteremben megtartott télbúcsúztató mulatságon igyekeztek feleleveníteni a régi sváb bálok hagyományait, elsősorban a táncokkal és énekekkel.

Hasonló tartalmaink:

A közel egy évvel ezelőtt megalakult Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda ovisainak műsora nyitotta meg az idei, 16. sváb bált a Finta Rendezvényteremben. A bált elsősorban a helyi sváb közösség számára rendezik meg évről évre, amely az elmúlt esztendőkben a többi nemzetiség körében is népszerűvé vált – mondta el az egyik szervező, Hellinger Pál. A bállal és annak programjával a régi sváb hagyományokat kívánják minden alkalommal megeleveníteni. Az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat számára a bál a kiemelt eseményeik között szerepel, ugyanis ilyenkor nyílik lehetőség arra, hogy minél többen összegyűljenek, kötetlenül beszélgessenek és mulassanak.

A sváb bál több mint tíz esztendős múltra tekint vissza, s ezúttal is  jó hangulatban telt, egészen hajnalig tartott a mulatság.

Címkék