Stabat Mater

Az Érdi Karmelhegyi Boldogasszony templomban Joseph Haydn Stabat Mater című művét hallgathatta meg a közönség pénteken este. Az előadást az Érdi Kamarazenekar és a Vox Insana Kamarakórus adta elő.

Hasonló tartalmaink:

Ezzel az előadással a Húsvét előtti Nagyhétre készültek az előadók Budapesten az Eötvös Gimnázium dísztermében, de az érdi zenekedvelőknek is elhangzott az előadás városunkban. A Szűz Mária fia halálakor átélt fájdalmairól szóló középkori himnusz  több zeneszerzőt is megihletett. Rédai Erzsébet, az Érdi Kamarazenekar művészeti vezetője elmondta, hogy Haydn műve sok szempontból hasonlít Pergolesi azonos című alkotására, ami valamivel ismertebb, gyakrabban játszott darab. Joseph Haydn is ismerhette Pergolesi művét, aki azonban szólistákra, kórusra és zenekarra írott kompozíciójában itáliai elődjénél komolyabb hangvételre, valamint komplexebb felépítésre törekedett.

Az Érdi Kamarazenekar és a Vox Insana Kamarakórus már többször dolgozott együtt és a jó szakmai és emberi kapcsolatnak köszönhetően mindig készülnek közös koncerttel.

Címkék