Érd is részt vett a Magyar Önkormányzatok II. Foci Kupáján

Az elmúlt hétvégén amatőr labdarúgók népesítették be a II. kerület, egyben az egész Főváros büszkeségének számító Pokorny József sport- és szabadidőközpontot, amely jó otthona volt a Magyar Önkormányzatok II. Foci Kupája két felvonásos mérkőzéssorozatának. A hagyományépítő szándékkal először tavaly meghirdetett szabadidős rendezvény két ötletgazdát is dicsér.

Hasonló tartalmaink:

„A kiemelt főtámogató E.ON. Hungáriával még 2014-ben jutottunk arra a közös elhatározásra, hogy létrehozzuk a Magyar Önkormányzatok Foci Kupáját, és együtt hívjuk a pályára a keleti és a nyugati országrész nagyobb településeinek, illetve a főváros pesti valamint budai oldalát képviselő önkormányzatoknak a kispályás focicsapatait – újságolta Szalay Gergő, PromoSport Kft ügyvezetője, úgy is, mint ötletgazda-társ a részvételi rekordot döntő kétnapos rendezvény után. Így alakult ki a nagy eseményen belül a Kelet, illetve a Nyugat Kupa, amely most együttesen 77 csapatot vonultatott fel, körülbelül 25 százalékkal felülmúlva a tavalyi mezőny nagyságát. A sikeres premier és az annál is jobb mérleget záró folyatás után most már azt a célt tűzzük magunk elé, hogy két év leforgása alatt százcsapatos önkormányzati mezőnnyel büszkélkedhessünk.” – hangsúlyozta az ügyvezető, köszönetet mondva nem csak az E.ON Hungáriának, hanem a többi támogatónak, így a Vodafone Magyarországnak, a Nissan Magyarországnak, a Fehér Építőipari Cégcsoportnak, Budapest Főváros Önkormányzatának, illetve a Cothec és a Hofeka Kft-nek.

Érd

Érd csapata

A rangos szabadidős rendezvény, amelynek fővédnöke idén is Pogácsás Tibor, a belügyminisztérium önkormányzati államtitkára volt, őrségváltást jelentett abból a szempontból, hogy a címvédők ezúttal nem tudták megismételni a tavalyi győzelmüket. A szombati, 44 fős mezőny felvonultató Kelet Kupát – Hajdúhadházát váltva – Nyíregyháza csapata nyerte, megelőzve Gyomaendrődöt, Debrecent és Hódmezővásárhely „válogatottját”, míg a vasárnapi 33 csapatos Nyugat Kupán – a 2015-ös aranyérmes Százhalombattát pedig Székesfehérvár váltotta, amely a döntőbe jutásért Mohácsot, a döntőben pedig Győrt is csak büntető párbajban tudta felülmúlni. Mögöttük Szombathely lett a bronzérmes, Mohács pedig a negyedik helyezett. A keleti tornán Szalánczy Zoltán, a Debrecen játékosa lett a legjobb kapus, és a Gyula színeiben játszó Vadi Gergő a gólkirály, a nyugati eseményen ugyanezzel Sabo Norbert, illetve a 12 gólos Juhász Gyula büszkélkedhetett, mindketten Székesfehérvár csapatából.

Fotó: PromoSport Kft. facebook oldala

Címkék