Szeretettel Kudlik Júliától és Szvorák Katalintól

Kudlik Júlia televíziós bemondó, újságíró és Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekes rendhagyó, egyházi és világi tartalmat harmóniába állító, a szeretetről szóló műsorral lepi meg az érdeklődőket szombaton a könyvtárban.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület és a Csuka Zoltán Városi Könyvtár szervezésében 2016. április 9-én (szombat) 15 órakor mutatják be a Szeretettel című lemezt. Kudlik Júlia és Szvorák Katalin közös hitvallása reményt keltő örömüzenet, hiszen a megfáradtaknak megnyugvást, a keresőknek válaszokat tartalmaz.

Mai világunkból olyan sokszor hiányzik a szeretetre való figyelemfelhívás. Elhaladunk az elesett mellett, kevésbé vesszük észre a mindennapi értékeket. Kudlik Júlia újságíró, televíziós bemondó és Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekes mintegy szembemenve korunk fenti sztereotípiájával olyan lemezt állított össze, mely egyházi és világi gondolatokat sűrít egy csokorba.

Mintha meg akarnák mutatni, hogy a sokszor elcsépeltté vált szó: szeretet, mindennél fontosabb lehet az ember életében. Tették mindezt úgy, hogy nem feledkeztek meg a fájdalom, az esetleges magány érzéséről sem, hanem mindezek mellé evangéliumot tartalmazó örömüzenetet helyzetek. „Az ember a szeretet nélkül mit sem ér” – hívták fel a figyelmet a színpadról, hogy minden jelenlévő érezhesse: bármilyen nehézségbe is vezet az életünk, Pál apostol szavával élve az ember leglényegibb részéhez, a lélek nemességéhez juthatunk.

Az pedig – az előadás alapján – nem földi kincsekben, hanem lelki ajándékokban keresendő, azaz a közösségben, a mellettünk lévő szeretetében, a másik megbecsülésében.

Hallgassa meg Bazsóné Megyes Klárával készült riportunkat az eseményről!

 

Címkék