Játszótér épül az Ébenfa utcában, tornaterem a VMG-ben

Várhatóan ősszel új játszóteret adnak át Érden az Ébenfa, Égerfa és az Almafa utca találkozásánál, közölte T. Mészáros András polgármester. Az új  parkvárosi szabadidő parkban minden korosztály megtalálhatja majd a számára megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket.

Hasonló tartalmaink:

A polgármester a szokásos szerdai sajtótájékoztatóján számolt be a beruházásról - ami, mint fogalmazott - kárpótlásul szolgálhat az ott élőknek, hiszen a terület a csatornázás ideje alatt  az építkezéshez szükséges anyagok lerakó területeként funkcionált.

A felszíni vízelvezetési program folytatásával most viszont elkezdik építeni a játszóteret, ahol kosárlabda pálya és felnőtt játszótéri (street workout) rész is lesz, valamint a kisebbek örömére egy hajó és annak kikötője is felépül. A komplex játszóeszköz képesség és készségfejlesztő játékelemekből áll, s részben akadálymentes lesz, hogy a mozgásukban kisebb mértékben korlátozott gyermekek számára is élményt adhasson.

A kikötő két önálló toronyból áll majd, melyek egymással és a hajótest két oldalsó pontjával összeköttetésben lesznek. A hajó a rajta elhelyezett és kialakított játékokkal, játszóhelyekkel (pl.: csúszda, mászóka, hajókabin, árbockosár) a kikötő, és azok egymással és hajóval összekötött elemei, 3-14 éves gyermekeknek nyújt élvezetes és képességfejlesztő kikapcsolódási lehetőséget.

Új tornaterem épül a VMG-ben

vmg tornateremT. Mészáros András arról is beszámolt, hogy a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban új tornacsarnokot építenek. A munkaterületet hétfőn adták át a kivitelezőnek. A tervek szerint egy 7.5 méter belmagasságú küzdőtér lesz, földbe süllyesztett kiszolgáló egységekkel. A tornaterem zöldtetővel ellátott lesz, s rövid időn belül elkészül.

Nem lesz többé sáros a gyerekek cipője!

A Gyula utcai óvoda udvarán szeptemberre megoldódnak a korábbi vízelvezetési problémák. A polgármester a fogadónapján egyeztetett az odajáró gyerekek szüleivel, s elmondta, hogy nyáron parkosítják az intézmény kertjét, s megoldják a vízelvezetést.

Címkék