Lemondott Kiss László (videóval frissült)

Lemondott alpolgármesteri és kapitányi posztjáról is Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya. Kiss két nappal azután döntött így, hogy nyilvánosságra került az ítélet, miszerint 1962-ben csoportos nemi erőszak miatt jogerősen elítélték.

Hasonló tartalmaink:

Önként lemondott Százhalombatta tiszteletbeli alpolgármesteri tisztségéről Kiss László, az úszóválogatott volt kapitánya, akit 1962-ben csoportos nemi erőszakért börtönre ítéltek. A helyi önkormányzat a zárt ülésen tudomásul vette a döntést, az önkormányzat tagjai pedig egyhangúlag elfogadták azt. A polgármester a döntés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, személyesen kapta meg Kiss László lemondólevelét csütörtök délután fél kettőkor. Úgy tudni, a sikeredzőről elnevezett helyi sportuszoda nevét egyelőre nem változtatják meg, és nem döntöttek Kiss László díszpolgári címét illetően sem.

Az Origo.hu-nak Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere úgy nyilatkozott, nem tudott Kiss László ügyéről a díszpolgári cím odaítélésekor, csak erkölcsi bizonyítványt kértek. Hozzátette „mélységesen szomorú” az ügy nyilvánosságra hozatalának időzítése miatt, 55 év után lehetett volna ezzel várni. A polgármester szerint a szocialista rendszerben hoztak megkérdőjelezhető, az is kétséges, hogy egyáltalán történt-e nemi erőszak 1961 nyarán.

Kapitányként sem folytatja!

Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya csütörtökön közleményben tudatta elhatározását az MTI-vel.

„A magyar sport érdekeit, valamint a személyemet ért támadás folytán megrendült egészségi állapotomat is szem előtt tartva, úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről” – írta Kiss László. Közleményében Kiss László úgy fogalmazott, hogy „1961-ben koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg az a döntés”.

„Az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtettem a szükséges lépéseket” – hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy a cselekményt nem követte el.

 

Címkék