Lévai címermásolatot kapott Érd

Léva első írásos említésének 860. évfordulója alkalmából oklevelet és a város címerének másolatát vehették át Léva testvérvárosainak vezetői.  A lévai zsinagógában megtartott ünnepi testületi ülésen Simó Károly, Érd alpolgármestere is átvehette a díszoklevelet és a címer másolatát.

Hasonló tartalmaink:

Érd megyei jogú város 2009 márciusában kötött testvérvárosi szerződést Lévával. A csehországi Boskovice és Námesť na Hané első embere mellett az érdi delegációt vezető érdi alpolgármester is átvehette a város első írásos említésének 860. évfordulója alkalmából átnyújtott oklevelek egyikét.

“Érd külkapcsolati stratégiájának fontos része, hogy az elcsatolt területekről is legyen magyar közösséggel bíró testvérvárosa. Az elmúlt években kiváló kapcsolatokat építettünk ki Léva városának vezetésével és az itteni magyar szervezetekkel, valamint intézményekkel” – nyilatkozta a Felvidék.Ma-nak Simó Károly, Érd alpolgármestere. Hozzátette, az élő kapcsolat részben morális támogatás is a külhoni magyarok felé. A jövőbeli tervekkel kapcsolatban megjegyezte: „A két város intézményeinek és szervezeteinek együttműködése mellett a sportéletet is szeretnénk összekapcsolni. Közös mérkőzések, atlétikai tornák lebonyolításával még élőbbé válnak a testvérvárosi kapcsolataink.”

 

Címkék