Klein Horváth emlékszikláját is meglátogatta

„Fontos pillanatok ezek: végiggondolni, kik jártak itt előttünk, belehallgatni ambícióik, kételyeik, örömeik, küzdeni akarásuk visszhangjába és megszólítani őket, emlékezni rájuk” – így fogalmazott Klein Dávid, miután lerótta kegyeletét az Annapurna hegy oldalában annál a sziklánál, amelybe egykori hegymászótársai vésték Horváth Tibor nevét négy évvel ezelőtt, miután Tibor életét vesztette a 2012-es Magyar Annapurna Expedíción.

Hasonló tartalmaink:

Klein Dávid azt a 8091 méter magas csúcsot készül elérni a Johnnie Walker Annapurna Expedíció keretében, amelyet Horváth Tibornak, illetve akkori társainak, Erőss Zsoltnak, Kollár Lajosnak és Mécs Lászlónak nem sikerült.

kleinhorvath

Kicsit több, mint egy hete érte el Klein a 4190 méter magasságban található alaptábort. Az elmúlt egy héten nagyon jól haladt az akklimatizációval és eljutott a 2-es táborig, sőt, sátrát is felvitte és ott is aludt 5620 méter magasságban. Az elmúlt napokban arra is volt alkalma, hogy egy kicsit elmélyüljön és mentálisan is rákészüljön a csúcstámadásra, amelyre április végén, május elején kerülhet sor.

nemzetisport.hu, fotó: Klein Dávid facebook oldala

Címkék