Újabb egyesület született

Noha részei már megtalálhatóak szabadidős vagy versenysport jelleggel, de egységesen Érden eddig nem volt triatlonnal, azaz háromtusával foglalkozó egyesület – egészen mostanáig.

Hasonló tartalmaink:

Sajtótájékoztatón jelentette be Kömöz Róbert az egyesület elnöke az Érdi Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület létrejöttét. Az alapító elnök elmondta, hogy az elmúlt években rendre dobogóra álltak érdi kerékpározók és triatlonosok a különböző versenyeken, épp ezért hozták létre csapatukat, hogy segítsék a sportolók felkészülését, versenyeztetését, de fontos céljuk, hogy egy jó és eredményes közösséget építsenek fel nemtől és kortól függetlenül.

„Szerencsés helyzetben vagyunk, mert településünk nagyon jó adottságokkal rendelkezik a hegyi- és az országúti kerékpározáshoz is, triatlonosaink pedig úszóedzéseiket az Érd Arénában végezhetik” – mondta Kömöz Róbert, aki hozzátette, hogy a felkészítésen túl kiemelt figyelmet fordítanak az utánpótlás-nevelésre is. „Az egyesületen belül három szakosztályt hoztunk létre, a hegyikerékpárt, az országúti kerékpárt és a triatlont” – folytatta, majd megjegyezte, hogy tavaly több mint tíz alkalommal álltak dobogón versenyzőik a hazai versenyeken.

Az Érdi Kerékpáros és Triatlon SE (ÉKTSE) már egészen az óvodás kortól várja az érdeklődő kerékpározni, futni vagy éppen triatlonozni vágyókat akár versenysport, akár szabadidősport jelleggel.

Címkék