Tovább folytatódik az érdi csapadékvíz elvezetésének tervezése

Érd közigazgatási területéről Tárnokra érkező felszíni vizek biztonságos elhelyezése érdekében a tárnoki önkormányzat-, és a tervező cég képviselői megbeszélést tartottak  a tárnoki Polgármesteri Hivatalban.

Hasonló tartalmaink:

A tervezők több lehetséges vízelvezetési nyomvonalat is megvizsgáltak, amelyek közül a szakemberek 2 nyomvonal további, részletesebb vizsgálatát tartotta célszerűnek. Elsősorban a költségek csökkentése miatt a Magyar Állam tulajdonát illetve önkormányzati tulajdont képező, már részben meglévő, élő vízfolyások igénybevételére tettek javaslatot. Nem lehet azonban kikerülni a Szőlőhegyi út egy szakaszának igénybe vételét, melynek lejtésviszonyainak részletesebb vizsgálatára is javaslatot tettek a hivatal munkatársai.

Szolnoki Gábor polgármester: „A munkálatokban Tárnok elsődlegesen érintett, hiszen az Érd nyugati felén keletkező csapadékvíz mennyiség legnagyobb része Tárnok területére érkezik. A közművesítés fejlesztése, valamint az ehhez kapcsolódó útépítések – tehát a szilárd burkolat kialakítása – pedig egyre nagyobb mennyiségű, gyors lefolyású csapadékvizet keletkeztet. Érdekes ellentmondást hordoz magában ez a helyzet, hiszen egyre nagyobb lakossági igény mutatkozik Érden is az aszfaltos úthálózat bővítésére, de ennek eredményeként – a természetese elszivárgás csökkenése okán – Tárnokon fokozott vízterhelés jelentkezik. A problémák megoldása illetve feloldása a mostani egyeztetések tárgya. Keresnünk kell azokat a legoptimálisabb megoldásokat, aminek eredményeként tervezhetően és biztonságosan juthat el a vízmennyiség a természetes befogadóba, a Benta-patakba. A tervező mérnökök több alternatívát dolgoztak ki, most kezdődött meg e nyomvonalak részletes elemzése, mind a terepviszonyok, mind pedig az érintett területek tulajdonjogi viszonyainak tekintetében.”

(forrás: www.tarnokhir.hu)

Címkék