Három pont a rivális otthonából

Már az NB III Nyugati csoportjának 27. fordulója előtt tudható volt, hogy az Érdi VSE-re nem vár könnyű feladat, hiszen a középmezőny stabil tagjához, a BKV Előre együtteséhez látogattak Limperger Zsolték, ahol a döntetlenszagú meccsről a bombaformában játszó Palásthy Norbert góljának köszönhetően nyertek 1–0-ra.

Hasonló tartalmaink:

Kiszámíthatatlanság – nagyjából így lehetne összefoglalni az Érdi VSE tavaszát. Minden meccsnek van esélyese, ez tény, de az Érdi VSE előszeretettel cáfolja meg, mint azt a két fordulóval ezelőtti, Videoton II elleni fölényes siker is mutatja, aztán a legutóbbi hazai mérkőzés összképe sem azt sugallta, hogy az érdiek lettek volna a gyengébbek az FTC II ellen, mégis 2–1-re kikaptak.

Ezúttal a harmadosztály 27. fordulójában a BKV Előréhez látogattak az érdiek, a hetedik helyen álló fővárosiak előnye pedig hat pont volt a tizedik helyezett érdiekkel szemben, így szoros meccsre volt kilátás.

Szoros mérkőzést is hozott a két csapat találkozása, ezt jelzi, hogy már az első percekben mindkét csapatnak volt egy-egy nagy lehetősége, de a BKV csak az oldalhálót találta el, míg Kelemen Patrik lövése épphogy elkerülte a kaput. A mozgalmas kezdés után mindkét gárda érezte, hogy kapuja veszélyben van, így a védelmek stabilizálásán volt a hangsúly, ebből pedig igazán nagy lehetőségek nélküli mezőnyjáték alakult ki, a kapusoknak nem kellett sokat hozzátenniük a meccshez.

A második félidőben aztán tempót váltottak a felek, némileg többet birtokolta a labdát a BKV Előre, de a támadásokat és a lövéseket tekintve nem volt fölényben a házigazda. Mi több, Pallagi szabadrúgását Hegedűs fejelte kapura, a hazaiak kapusa, Gelei Vince pedig bravúrral védett. A hajrá előtt többször is veszélyeztettek a fővárosiak, szögletet szöglet követett. Kertész az egyik sarokrúgás után öklözte el a labdát, amely épp a hazaiak támadója elé került, az ő fejese viszont csak a felsőlécen csattant.

Ha már csattant, akkor csattanó. A hajrában gyors érdi kontrából és egy komoly védelmi hibából Kelemen Patrik három ellenfelét kicselezve a tizenhatoson belül, az alapvonalról adta középre a labdát, amire tökéletes ütemben érkezett az érdiek csatára, Palásthy Norbert, aki pedig nem hibázott, eldöntve a három pont sorsát, 0–1 (Palásthy Norbert kilencedik tavaszi bajnokiján hetedik gólját lőtte).

Az utolsó kilenc percben és a hosszabbításban rohamozta az érdi kaput a BKV, de a vendég védelem blokkolt, hárított, tisztázott és megúszta a kapott gólt.

Az érdiek győzelmükkel maradtak a tizedik helyen a tabellán, de a kilencedik Tatabánya FC-vel szemben két, a nyolcadik BKV-val szemben három pont a hátrányuk, amit pedig a tizenharmadik helyen álló Puskás Akadémia FC II. elleni hétvégi, április 24-én, 17 órától rendezett Ercsi úti találkozón akár el is tüntethetnek az érdiek.

BKV Előre–Érdi VSE 0–1 (0–0)

Vezette: Szommer A. ( Varga G., Csiky T. )

BKV Előre: Gelei – Csikortás, Sebők, Nyárosdi – Herczeg, Birtalan, Csikós, Csepregi (Balazsin, 79. perc) – Katona, Kiss (Surányi, 79. p.), Miklósvári

Vezetőedző: Menczeles Iván

Érdi VSE: Kertész – Ország, Honti, Csiszár, Cservenka (Pintér N., 64. p.) – Pallagi (Ebedli, 75. p.), Hegedűs, Kónya – Kelemen (Skita, 75. p.), Palásthy, Gyurácz

Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gólszerző: Palásthy, a 81. percben

Eredmények, NB III Nyugati csoport, 27. forduló:

Csornai SETatabánya FC 1–3
Dorogi FC–Csepel FC 3–0
Diósdi TCSELECT–Balatonfüredi FC 2–0
Mosonmagyaróvári TE 1904–ETO FC Győr 0–0
TARR Andráshida SC–MTK Budapest II. 1–2
Videoton FC II.–Sárvár FC 4–0
Ferencvárosi TC II. –III. Ker. TVE 1–0

Fotó: Harmat Jenő

Címkék