Látványos bemutatók a Szakmák éjszakáján

Az Érdi Szakképzési Centrum is csatlakozott a “Szakmák éjszakája” elnevezésű országos kezdeményezéshez. Városunkban az Érd Arénában különböző szakmákat mutattak be interaktív, látványos programokkal.

Hasonló tartalmaink:

Az idén először megtartott rendezvényen az Érdi Szakképzési Centrum mindegyik tagintézménye bemutatkozott. A Szigetszentmiklósi, a Gyáli, a Kiskunlacházai és az Érdi Szakképző Iskolákban tanulható szakmákkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Pergel Antal, az Érdi Szakképzési Centrum igazgatója elmondta, hogy nagyon jó kezdeményezésnek tartják a programot, hiszen egyre több az országban a hiányszakma, így ezek iránt ismét felkelthetik az érdeklődést.

Az országban működő 44 szakképzési centrum mind megtartotta a rendezvényt, az érdihez tartozó intézmények közül mindenki a saját profiljának megfelelő szakmákkal készült az estére. A Kós Károly Szakképző Iskola az intézményben tanulható szakmák többségét bemutatta az este folyamán. A villanyszerelés, a vendéglátás és a cukrászat rejtelmeibe is bevezették az érdeklődőket.

2015. szeptember 1-jétől a második szakma megszerzése is ingyenessé vált, így a rendezvény nemcsak a pályaválasztó fiataloknak volt érdekes, de az új szakmát elsajátítani szándékozók számára is.

Fotók: Boros Sándor

Címkék