Hivatalosan létező szó lett a „selfie”

A Szepes Gyula Művelődési Központ szelfipályázatot hirdetett februárban. Bárki megörökíthette önmagát számára tetsző helyszínen a kedvenc tevékenysége, vagy munkája közben, társai, barátai, vagy akár családja körében. A felhívásra 200 pályamunka érkezett, a legjobb képekből pedig kiállítás nyílt.

Hasonló tartalmaink:

SELFIE (főnév)
Jelentése: A szelfi (angolosan selfie) önfotó, vagyis olyan fénykép, amit szerzője önmagáról készít. Ebből következik, hogy a szelfi szerzőjének a kép publikálásához nem kell engedélyt kérnie. A brit Oxford szótár szerkesztőbizottsága 2013-ban a selfie-t választotta az év szavának.

A Szepes Gyula Művelődési Központban adott otthont a szelfi pályázatra érkezett fotókból rendezett kiállításnak és a megnyitónak. Szabó Ágota fotográfus és zsűritag elmondta, olyan pályázatot szerettek volna kiírni, amely a legszélesebb rétegeket tudja megmozgatni, így jött a szelfi pályázat ötlete. A 200 pályamunkából nem volt könnyű kiválasztani azt a közel 50 alkotást, amelyeket aztán kiállítottak a művelődési központban.

A pályázatot két korosztály számára írták ki, ifjúsági és felnőtt kategóriában adhatták le műveiket a versenyzők és kategóriánként hirdettek győzteseket is. Elsősorban a kreativitást és az önkifejezés eredeti megoldásait díjazták.

A kiállítás május 4-ig tekinthető meg. A zsűri tagjai Szabó Ágnes fotográfus mellett Körmendy Zizi, az érdi Duna–Art Fotóklub vezetője valamint M. Nagy Péter művelődésszervező voltak.

  • Végeredmény:
  • Fődíj: Hóvári Nikolett
  • Ifjúsági kategória: I. Adorjáni Tímea, II. Balogh Adrienn, III. Balogh Bálint. Különdíj: Császár Mária Terézia.
  • Felnőtt kategória: I. Szendrei Gábor, II. Nagy Mariann, III. Bodor Izabella. Különdíj: Orbán Péter, Pető Zsófia, Puyau Dániel.

Nézze meg a kiállított képeket az ÉrdMost.hu Nagykép rovatában!

Címkék