Tükörsima győzelemmel a négy között
Tükörsima győzelemmel a négy között

Csak a siófoki első meccs és az érdi második meccs közötti időszakban volt kérdéses a továbbjutó kiléte a női kézilabda NB I negyeddöntőjében. Az odavágón elszenvedett 32–30-as vereséget az ÉRD Arénában rendezett visszavágón öt perc alatt eltüntette Szabó Edina együttese, amely 34–29-es győzelmével bejutott a legjobb négy közé és a Győri Audi ETO KC-vel küzd meg a fináléba jutásért.

Hasonló tartalmaink:

Mekkorát tévednek azok, akik azt mondják: minden kezdet nehéz? Ezt a tévhitet Szabó Edina csapata a lehető legtökéletesebben cáfolta meg, amikor Katarina Krpezs-Slezák három és Mariama Signaté egy góljával már az ötödik percben 4–0-ra vezetett az ÉRD, amely már le is dolgozta az idegenben kialakult hátrányát. Aztán a technikai hibák és eladott labdák sorát bemutató Siófok vezetőedzőjének, Christian Dalmosenakmeg kellett beszélnie lányaival az eddig mutatottakat. Azt nem hallottuk, mit mondott az időkérés alatt, de annyi szent, hogy nem jött be, vagy nem sokáig. Mert 4–0 után 4–2 is volt, de a tizenkettedik percben az ötgólos Krpezs-Slezák vezetésével ismét néggyel ment a házigazda. Sőt, 14:38-nál Dalmose kénytelen volt kikérni második idejét is, amikor 11–4 volt az állás. De csapata ismét nem tudott mit kezdeni a dinamikusan, gördülékenyen játszó ÉRD játékával. A 17. percben már majdnem számoltak az érdi szurkolók, hiszen kilenc volt közte, de Silje Petersen előbb büntetőből, majd átlövésből hozta közelebb övéit.

A félidő hátralévő részét ugyan megnyerte a Siófok, a szünetre az érdiek így is hétgólos, 19–12-es előnnyel fordultak. Itt jegyeznénk meg, hogy a siófoki találkozó félidei eredménye nem sokban tért el a mostanitól, akkor a Balaton-partiak 18–13-ra vezettek.

De mennyire máshogy alakult a második félidő, mint egy héttel ezelőtt… Katarina Krpezs-Slezák a 38. percben megdobta tizedik (!) gólját, és egy pillanatig sem látszott, hogy a Siófok feljönne, sőt a második játékrész derekán többen is faarccal könyvelték el a kiesést siófoki oldalon.

Volt is okuk rá a vendégeknek, mert nem tűnt úgy, hogy bárhol is hiba csúszna az érdi gépezetbe. A remek védekezés mellé ötletes, kreatív támadójáték társult, ezzel pedig a hétméteresekből táplálkozó Siófok nem tudta tartani a lépést. A 43. percben pedig jött az egy, kettő, három… tíz, tíz, tíz! 25–15.

Ez után Erdősi Ildikó duplájával ugyan zárkózott a Siófok, de nem osztott, nem szorzott, hogy mivel próbálkoznak a vendégek, mert semmi sem sikerült nekik, az utolsó tíz percre fordulva hat gólt volt az ÉRD előnye az összesítésben. Szabó Edináék pedig nem adták ki kezükből az előnyt, így még az is belefért, hogy az utolsó percekre beálló fiatalok 34–26-ról felhozzák a vendégeket 34–29-re.

Az ÉRD 64–61-es összesítéssel, a második meccsen aratott 34–29-es győzelmével bejutott a K&H Kézilabda liga legjobb négy csapata közé!

Az elődöntőben a Győri Audi ETO KC lesz az ellenfél.

 

Kézilabda, NB I, Nők, negyeddöntő, 2. mérkőzés

ÉRD – SIÓFOK KC 34–29 (19–12)

ÉRD: JANURIK – KRPEZS-SLEZÁK 13 (1), SIGNATÉ 4, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 1, KLIVINYI 6, Fekete B. 4. Csere: Gridnyeva (kapus), M. González 2, Barján, O. Vukcsevics 1, Szabó L. 1 (1), Havronyina 1, Győri, Gulyás.

Edző: Szabó Edina

Siófok KC: Pastrovics – Such 4, S. Petersen 3 (1), EL-GAUI 9 (5), Aguilar​2, L. González, ERDŐSI 6. Csere: Salamakha (kapus), Piedade 1, Németh Cs. 1, Nyikityina, Deáki 3.

Edző: Chistian Dalmose

ÉRD Aréna, 1600 néző. V: Herczeg, Südi

Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–0. 11. p.: 8–3. 17. p.: 13–4. 24. p.: 15–9. 40. p.: 23–15. 48. p.: 27–20. 56. p.: 33–25.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 8/6

Továbbjutott: az Érd 64–61-es összesítéssel.

MESTERMÉRLEG:

Szabó Edina: – Koncentráltan, jól játszott ma az Érd, mind védekezésben, mind támadásban. Egységes teljesítmény volt. Így megy egy szezonban, hogy a legfontosabb meccsen játszunk a legjobban. Büszkék vagyunk a csapatra. A klub és a stáb nevében is gratulálok mindenkinek. Arról nem is kell beszélnem, hogy ez mekkora öröm és büszkeség ennek a városnak és a szurkolóinknak. Aki kilátogatott ide, az fantasztikus élményt élhetett át.

Christian Dalmose: – Sok játékosom nem hozta a tőle elvárt teljesítményt, ez okozta a különbséget.

Statisztikák:

Védés: 14, ill. 11

Gól szélről: 12/9, ill. 10/8

Gól/átlövésből: 14/9, ill. 12/6

Gól/lerohanásból: 6/5, ill. 2/2

Gól/beállóból: 7/7, ill. 5/5

Gól/betörésből: 2/1, ill. 6/2

Gól/hétméteresből: 3/2, ill. 8/6

Technikai hiba, eladott labda: 10, ill. 19

Blokkolt lövés: 4, ill. 1

Kiállítás: 6, ill. 10 perc

 

A játéknap másik mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász KA a DVSC-TVP-hez látogatott Debrecenbe, ahol – meglepetésre – a hajdúságiak ledolgozták idegenben összehozott ötgólos, 29–24-es hátrányukat és idegenben lőtt eggyel több góllal (28–23) kiejtették a DKKA-t. A legjobb négybe így a Győri Audi ETO KC, az FTC-Rail CargoHungaria, az ÉRD és a DVSC-TVP jutott be.

A Siófok KC és a DKKA az 5-8. helyért folytatja.

Fotó: handballerd.hu

Címkék