Speedmaraton Érden

A rendőrség idén is részt vesz az európai Speedmaratonban, amelynek keretében az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL 24 órás összeurópai sebesség-ellenőrzést végez. Az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén is több, összesen 7 helyszínen mértek a rendőrök.

Hasonló tartalmaink:

A tavalyi évhez hasonlóan idén is csatlakozott a rendőrség a Speedmaraton elnevezésű, 24 órás sebességellenőrzéshez. Az ellenőrzés célja a sebességtúllépésből adódó balesetek megelőzése és nem a szankcionálás – hangsúlyozta Ménkű Szilvia az akció kapcsán. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője hozzátette: a dokumentált jogsértések miatt azonban megteszik a megfelelő intézkedéseket. Az osztályvezető kiemelte: tavaly sikeres és hatékony akciót zárta a rendőrség.

Pest megyében a lakosok javaslata alapján 110 helyszínt jelöltek ki, ahol sebességet mértek a rendőrök az akció keretében. Egy helyszínen általában 2-3 órán keresztül mérték a közlekedők sebességét, majd új ellenőrzési pontra mentek a rendőrök.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2016. április 21-én 6 órától 2016. április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP) használatban van az egész ország területén.

Az akció célja nem a büntetés, hanem az életmentés: a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanis a gyorshajtás a halálos balesetek legfőbb oka. Egy kamerával egy helyszínen legfeljebb négy órán keresztül ellenőriznek majd. A tavalyi összeurópai ellenőrzési akció során a legtöbb gyorshajtót Németországban (mintegy 11 ezer) és Olaszországban (5,5 ezer) fogták el, Magyarország a harmadik helyre került 5 ezer gyorshajtóval.

Címkék