Multifunkcionális sportközpont épül az Ercsi úton

Bemutatták a terveit annak a multifunkcionális sportközpontnak, ami az érdi Ercsi úton épül a jelenlegi focipálya területén. A komplexumban futball pályák, wellness részleg, futópálya és street workout park is létesül. Az átadót 2017. őszére tervezi az önkormányzat. 

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András polgármester és dr. Bács István alpolgármester sajtótájékoztatón mutatta be a két ütemben megvalósuló beruházás részleteit.

Az állami beruházás keretében 3,3 milliárd forintot fordítanak a a fejlesztésre, amit két nagyobb részletben hajtanak végre – fogalmazott dr. Bács István. Ennek az az oka, hogy a tervezésnél először a legfontosabb feladatokat akarták elvégezni, azonban a múlt heti kormányhatározat  zöld utat adott, hogy az építkezés egyes ütemei egymás után megvalósulhassanak.

Az első ütemben egy 2200 négyzetméteres főépületet építenek, ahol egy 100 fő befogadására alkalmas éttermet, kávézókat, a beléptető kapukat, öt darab gyermeköltözőt, valamint a vendégek részére egy 250 fős lelátót realizálnak. A nyitott lelátó 330 négyzetméter, a fedett terasz 300 négyzetméteres lesz. Az étteremből belátható lesz a futballpálya teljes területe.

A sportkomplexumban kap helyet Érd második street workout parkja (az első az ÉRD Arénánál van, a harmadik parkvárosban, az Ébenfa utcában épül). A street workout, szabad (saját) testsúlyos edzést, vagyis fizikai fitnesst jelent, s nem csak az országban, de Érden is egyre népszerűbb.

A rendezvények jobb kiszolgálása érdekében 3 buszparkolót, 271 személyautó parkolót és több mint 200 kerékpártárolót is alakítanak ki.

A második ütemben kezdik el a wellness részleg, a négy darab squash pálya, valamint a fedett és a nyitott teniszpályák építését. Mobil oldalakkal ellátott műfüves pályát is terveznek, melynek méretei  22 x 42 méter lesz, s ami télen-nyáron üzemelni fog.

A nagypályához egy 1339 székes fedett lelátó és versenyöltöző fog tartozni, amit csak a meccsek alkalmával fognak használni a csapatok. A lelátó mindkét oldalán lesz büfé, ami a nézők kényelmét szolgálja majd.

Városunkban a futás is egyre népszerűbb, ezért egy négysávos 700 méteres futópályát is kialakítanak a sportkomlexum körül.

Az építkezést nyár végén kezdi az önkormányzat és várhatóan 2017 őszén adják át az elkészült multifunkcionális sportközpontot.

Címkék