Érd Körbe 2016 tavasz

Holnap indul az Érd Körbe 2016 tavasz kerékpáros felvonulás, melynek főszervezője az Érd Körbe Egyesület. 10 órakor minden induló együtt rajtol, melyről az ÉrdMédiacentrum drónnal felvételt készít. Részletes részvételi leírás és program alább olvasható.

Hasonló tartalmaink:

Program:

* 8:00 –                   Gyülekezés, programok kezdete és biztonsági tájékoztató

* 9:50-9:55             100 m mini kör: a legkisebbeknek, kismotorral, futóbiciklivel – a Főtéren, a szökőkút körül tesznek egy kis kört

* 10:00-11:00         10 km kis kör: gyermekes családoknak – együtt indul el minden táv (10-15-30 km és a menet elején a 60 km-es profik is)

10 km útvonala: Főtér – Budai út – Emőke utca – Emma u. – Erzsébet u. – Kornélia u. – Alsó u. – Teréz u. – Felső u. – Fő u. – Gát / EuroVelo töltés – ÉTV szervizút – Mecset u. – Szántó u. – Felső utcában visszaérkezünk a Főtér (Pelikán sétány) végéhez -a 10 km-es kör vége, a többi körnek PIHENŐ. Aki csak a 10 km-t tervezte, váljon ki a menetből, és menjen vissza a Főtérre, ahol a programok (Kresz-suli, ügyességi pálya, gyerekfoglalkozások) továbbra is zajlanak, és persze a zsíros kenyér is készen lesz már addigra. Az oszlopcsarnok hátulja felől érkeznek vissza.

* 10:00-12:00         15 km közepes kör a felkészültebbeknek – az eleje azonos a 10 km-es körrel, a pihenő után továbbindulnak, eleinte (a Kossuth Lajos utcáig) a 30 km-rel közös útvonalon

15 km útvonal: 10 km + Szabadság tér – Velencei út – Fehérvári út – Zámori út – Vadlúd u. – Kossuth L. u. (PIHENŐ, a 30 km-es kör kiválása) – Bethlen G. u. – Diósdi út aluljáró – Budai út – Főtér (15 km vége) Amerre elindultak, arra is érkeznek vissza a térre.

* 10:00-13:30         30 km Érd Körbe klasszikus táv, azoknak, akik szeretnék Érd változatosságát megismerni – együtt indulnak a 10 és 15 km körrel, majd fel a Napközis táborba, ahol egy hosszabb pihenő van – frissítő vízzel, és utána jönnek vissza a Főtérre.

30 km útvonal: 15 km elválásig + Szt. István utca – Lőcsei út (körforgalomnál PIHENŐ) – Szovátai út – Fűtő u.- Fuvaros u. – Darukezelő u. – Favágó u. (Napközis Tábor PIHENŐ) – Esztergályos u. – Iparos u. – Szövő u. – Felsővölgyi u. – Alsóvölgyi u. (Tárnoki út előtt PIHENŐ) – Kutyavári utca – Balatoni út – Budai út – Főtér (30 km vége) Amerre elindultak, arra is érkeznek vissza a térre. Jó szöveggel, zenével, tapssal fogadni!

* 10:00-14:00         60 km országúti kör: részvétel csak előzetes helyszíni regisztrációval – Superior sátornál, 16 éves kor fölött, megfelelő kerékpárral és felszereléssel. A mezőny legelejéről indulnak, a Stop Shopnál kiválnak Diósd felé. A menetet Borbély József Attila (Bádog) vezeti.
60 km útvonal térkép: http://www.erdkorbe.hu/public/erdkorbe/hu/menu/terkep.html

 

Programok az Érd Körbe Egyesület és partnerei szervezésében

 

Az Érd Körbe hangulatfelelőse: Fazekas Jácint fazekas.jacint@gmail.com 70/8545202

8:30 – 8:45   Eligazítás a terelők-segítők számára, jelentkezőket még mindig várunk (Érd Körbe Információs Pont)

9:00 – 9:45   Csatlakozz az Érd Körbe Egyesülethez, legyél tagja! – tagtoborzó, az Érd Körbe Egyesület Információs Pontjánál, az oszlopcsarnok alatt, lehet aláírni a belépési nyilatkozatot. A tagdíj 3650 Ft/év (10 Ft/nap), 12-18 évig ennek a fele, 12 év alatt nincs tagdíj. Az Egyesületbe várjuk azokat, akik szeretnének tenni a kerékpározható Érdért, a tagdíjakkal lehetőség lesz a stabil anyagi háttér megteremtésére, amivel a szakmai munkát tudjuk jobban támogatni.

8:30 – 10:00 Kerékpár gyorsszerviz, Sólyom Szerviz sátra – a felmerült, kisebb problémák ingyenes javítása, ha valami problémásnak tűnik, akkor nézessék meg, és ha tudják, akkor a Sólyom Szerviz javítja a hibát!

9:15 és 9:30  Hangolódás a bringatekerésre! Zenés ébresztő pompommal – fellépnek az érdi Suli-Zsúr lányai Németh Klaudia és Vadász Tünde koreográfiájával.

9:00 – 14:00 Gyereksarok, óránként villám angol foglalkozás, folyamatosan kézműveskedés, színezés, rajzolás és sok móka. A foglalkozásokat a Green Pony Nyelvovi, Érd egyetlen angol nyelvű óvodája tartja. A rendezvény ideje alatt a Green Pony sátrában lehet jelentkezni az oviba.

9:00 – 14:00 KRESZ-suli és park a legkisebbeknek – Superior Mountain Bike Team szervezésében. A kisebbek (ovisok, és kisalsósoknak) valós közlekedési helyzeteket próbálhatnak ki működő közlekedési lámpákkal. Kresz oktatást is kapnak.

9:00 – 14:00 Ügyességi pálya iskolásoknak – a Superior Mountain Bike Team csapattagjainak vezetésével. Egyensúlyozási, szlalom és egyéb ügyességi gyakorlatok. Aki az Érd Körbén jelentkezik a Superior edzéseire, az első két hétben ingyenesen próbálhatja ki azokat, a második két hét után pedig egy HIGH5 kulacsot kap ajándékba. A terepedzések Parkvárosból indulnak Törökbálintra vagy az Érdi Fennsíkra. Jelentkezni a Superior sátorban lehet.

9:30 –           Együtt, integráltan Tarsoly Anikó a csoport egyik alapítója, néhány mondatra meginterjúvolni – a menetben köszönthetjük az Életfa csoportot, ami az Érden és környéken élő, sajátos nevelési igényű vagy tartósan beteg gyerekeket nevelő szülők közössége. Céljuk, hogy közösségükben a hasonló helyzetet átélő szülők megoszthassák egymással a naprakész információkat, segíthessenek egymásnak a problémák kezelésében és a közösség erejével hatékonyabban érvényesíthessék gyermekeik érdekeit. Ezért a Földrajzi Múzeum előtti Életfa szobrot is megkerüljük!

Az Életfás családok színes lufikat kötnek a bringájukra! Ha szimpatizálsz velük, akkor köss Te is lufit a bicajodra! Amennyiben lufit nem hoztál magaddal, a Superior felkészült csapata, ebben is segítségedre lesz!

9:40 –              Kerékpáros összefogás Érden Vezetőjük legyenek mikrofonközelben egy kérdés-válasz erejéig! – az Érd Körbe Egyesület célja, hogy összefogja és segítse az érdi bicajos élet felvirágozását, örömmel ad lehetőséget az immáron 5 kerékpáros szervezet közös együttműködésének. Az Érd Körbe Egyesület (Csengeri Attila) mellett a Magyar Kerékpárosklub Érdi Tagszervezete (Süle Zsolt), a Sólyom Bike Team (Sólyom Lajos), a Superior Mountain Bike SE (Sós Sanya)és az Érdi Kerékpáros és Triatlon SE (Kömöz Róbert) képviselői is itt vannak a 26. Érd Körbén.

9:50-9:55      100 m mini kör: a legkisebbeknek, kismotorral, futóbiciklivel – a Főtéren, a szökőkút körül tesznek egy kis kört

9:55 –               Polgármesteri köszöntő, Érd Megyei Jogú Város Polgármestere, T. Mészáros András – Simó Károly alpolgármester, aki maga is rendszeres résztvevője az Érd Körbének.

10:00 – 10:05 Kerékpárok a magasban – közös bringaemelés

10.05               Elrajtol a 2016 tavaszi Érd Körbe (elől a 60 km-esek, a többiek utánuk) – a menet indulását az Érd Médiacentrum drónnal felveszi.

Érd Körbe pólók és relikviák az Érd Körbe Egyesület sátránál. Ugyanott: általános információk az Érd Körbéről (útvonal térkép, programok, szóróanyagok), tájékoztató az Érd Körbe Egyesületről és belépési szándéknyilatkozat.

Az Érd Körbén mindenki a saját felelősségére vesz részt! A biztosított útvonal nem jelent felmentést, nagyobb szabadságot, a közlekedési és egyéb szabályokat mindenkinek be kell tartani!

A szervezők végig a menettel tekernek, tőlük bármikor kérhetsz segítséget. Feltűnő, UV zöld (sárga) pólóban vagy láthatósági mellényben vannak. A felvezető autót és a felvezető bicajosokat megelőzni tilos! Leghátul a szervezők mindig megvárják a lemaradókat is, mindig szervező és a kísérőautó zárja a menetet.

Az út során motorosok biztosítják a keresztutak lezárását. Természetesen nincs annyi motoros, ahány keresztutca, így nekik időről-időre el kell húzni a menet mögül a bicajosok elé. Ne akadályozd őket, és vedd figyelembe, hogy ők üzemanyaggal mennek, vagyis nem túl jó illatú füstöt eregetnek, ha teheted, maradj le egy kicsit tőlük. A füst tudjuk, hogy kellemetlen, de motorosok nélkül nem tudnánk a lezárásokat megoldani!

Az Érd Körbe egy felvonulás, nem verseny. Lehetőleg ne előzz, de semmiképpen se veszélyeztesd a többieket előzéssel. A felvonulás velejárója, hogy néha úgy érzed, túl lassú a tempó. Ugyanakkor a kisebb bicajok kereke is kisebb – csak lassabban tudnak haladni, ezért rendszeresen pihenőket tartunk, hogy összerázódjon a menet. Szeressék meg a legkisebbek is a kerékpározást, légy türelemmel. Ha előre szeretnél menni, akkor lehetőleg a pihenőknél tedd azt. Próbálj egyenletes tempóval haladni, kerüld a hirtelen kormány mozdulatokat. Különösen figyelj, ha kisgyerekek vannak előtted, mert ők néha kicsit kiszámíthatatlanabbak.

Csak a jobb oldali sávot használhatjuk az utakon, a felezővonalat átlépni és a járdára felmenni nem szabad. Figyeljünk egymásra, a gyerekekre! 14 éven aluliak csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt a felvonuláson.

Ha valami gyanúsat észlelsz az indulás előtt még van lehetőséged átnézetni a bicajt a Sólyom szervizzel. Ha menet közben lesz technikai problémád, akkor állj félre, és szólj egy szervezőnek.

Ha bármi miatt meg kell állni, körültekintően húzódj ki a menet szélére – padkára, parkoló sávba. Ne állj meg az út közepén, mert komoly biciklis dugót fogsz okozni, ami percekig akadályt fog képezni!

Mérd fel jól az erődet és a családodét is! A napközis tábor felé komolyabb (meredek és hosszú, lekűzdhető, de) emelkedők vannak, amit nem mindenki bír. A tömegvonzás remekül működik, és a sok-sok bicajos szinte felhúzza egymást, de ha még nem érzel elég erőt a feltekeréshez, akkor most válaszd a rövidebb távot, bringázz sokat a nyáron, és csak ősszel indulj el a 30 km-es körre!

Az Érd Körbe dohányzásmentes rendezvény. Kérjük, hogy ne dohányozz sem a Főtéren, sem a pihenők idején vagy éppen a tekerés alatt.

Frissítő csapvíz kérhető a Főtéren és a napközis táborban lajtos kocsinál! Lehetőleg mindenki a saját palackjába kérje a vizet. Ha nincs palack, akkor a műanyag poharakat a kocsi közelében található műanyag gyűjtő zsákba dobd.

Az egyes körök beérkezésekor zsíros kenyér várja a teljesítőket a középső pavilon alatt, az Érd Körbe Egyesület Információs Pontjánál.

Részvétel saját felelősségre, különösen ügyeljünk a gyerekekre! Kérjük, tartsuk meg füstmentesnek a rendezvényt! A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Címkék