Nehézkes döntetlen

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 28. fordulójában az Érdi VSE hazai pályán fogadta a Puskás Akadémia II csapatát, amellyel Limperger Zsolt gárdája 1–1-es döntetlent játszott.

Hasonló tartalmaink:

Joggal lehetett bizakodó az érdi publikum, hiszen a hazaiak ősszel idegenben remek játékkal 4–1-re győzték le a felcsúti Puskás Akadémia II-t, most pedig Limperger Zsolték jóval előrébb is állnak a tabellán, mint aktuális ellenfelük, így minden esély megvolt a három pont megszerzésére.

Az első percekben a puhatolózásé volt a főszerep, ám a felcsútiak többször is kellemetlen helyzetbe hozták az érdi védelmet, viszont Kertésznek nem volt dolga, egészen a 11. percig. Amikor viszont lett volna dolga, akkor tehetetlen volt, hiszen a védők közül parádésan kimozduló Magyari Szilárd passzolta el a kapus mellett a labdát, 0–1.

A puhatolózásnak ezzel vége is lett, az érdiek is felélénkültek, előbb Gyurácz vállalt el egy lövést a tizenhatos bal sarkáról, de kísérletébe ketten is beleértek, az emiatt lelassuló labdát pedig Tóth Balázs, a PAFC II kapusa hárította.

Alig néhány perccel később Csizmadiát buktatták a vendég térfél közepén, a középpályás gyorsan el is végezte a szabadrúgást, amellyel egyben a jobb oldalról berobbanó Kelemen Patrikot ugratta ki. A jobbszélső egy csellel két védőjét etette meg, majd a kapus hóna alatt juttatta kapuba a labdát, 1–1.

Néhány perccel később létszámhátrányban támadott a Puskás Akadémia II, de a baloldalon üresen érkező Magyari lövését Kertész bravúrosan, lábbal védte.

A félidő további része jobbára a mezőnyjátékról szólt, akadtak ugyan helyzetek, de ezek rendre célt tévesztettek.

A fordulás után az első játékrészben prímán játszó felcsútiak mintha elfáradtak volna. A vendégek első félidei látványos játékának nyoma sem volt, míg az érdiek hajtottak második góljuk megszerzéséért. Talán túlságosan is hajtottak, hiszen többször is túlcifrázták a helyzetet és blokkolt a vendég védelem.

Gyurácz, Kelemen, Csizmadia sőt, még a védekező középpályás, Hegedűs Norbert is többször helyzetbe került, de a második hazai találat nem akart megszületni.

Kelemen Patrik gyors támadás után próbált betörni a tizenhatoson belülre, ami meg is történt, és a büntetőterületen belül buktatták is, Gaál Gyöngyi játékvezető azonban csak szabadrúgást ítélt centikkel a tizenhatos vonala mögül – ezt pedig az időközben Kónya Benjámint váltó Pallagi Botond épphogy föléküldte.

Aztán a Palásthy Norbert helyére beálló Skita Tamás is veszélyes volt, amikor kapuson túljutó lövését még a gólvonal előtt a kapufára mentette egy felcsúti védő.

Míg a felcsútiak csak gyengécske szögletekig jutottak, addig az érdiek küzdöttek a három pont megszerzéséért, de ezúttal nem sikerült beküzdeni a győzelmet jelentő találatot, az Érdi VSE 1–1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia II együttesével.

Jövő héten viszont hamisítatlan rangadó várja Limperger Zsolt csapatát, hiszen a tizedik helyen álló érdiek a tizenegyedik Diósdi TC-SELECT otthonában lépnek pályára április 30-án, 17 órától.

 

Érdi VSE – Puskás Akadémia II 1–1 (1–1)

Ercsi úti sporttelep, 200 néző

V: Gaál (Török S., Minda)

Érdi VSE: Kertész – Ország (Balázsovics, a 82. percben), Honti, Csiszár, Cservenka – Kónya (Pallagi 72. p.), Hegedűs, Csizmadia – Kelemen, Palásthy (Skita, 63. p.), Gyurácz B.

Vezetőedző: Limperger Zsolt

 

PAFC II: Tóth Balázs – Mezőssy (Tóth Keve, 63. p.), Csonka (Komódi, 84. p.), Damásdi, Kertai – Kocsis G., Lipcsei Á., Mészáros D., Erdei A. (de Oliveira, 81. p.) – Koronczi, Magyari.

Vezetőedző: Komjáti András

Gólszerzők: Magyari, 11. perc, ill. Kelemen, 18. p.

 

Statisztikák:

Veszélyes támadás: 17, ill. 14

Kapura lövés: 10, ill. 8

Kaput eltaláló lövés: 8, ill. 4

Szabadrúgás: 19, ill. 16

Szöglet: 5, ill. 10

Les: 2, ill. 1

Címkék