Baksai József alkotásai a Galériában

Baksai József festő, grafikus és művésztanár alkotásaiból nyílik kiállítás 2016. április 29-én 18 órakor az Érdi Galériában. A tárlatot Nagy T. Katalin művészettörténész nyitja meg.

Hasonló tartalmaink:

Baksai József 1957-ben született Budapesten. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán Sváby Lajos volt a mestere. 1996 óta tagja a Magyar Festők Társaságának és 1997 óta a Magyar Grafikusművészek Szövetségének. Az Óbudai Képzőművészet Szakközépiskolán festészetet, rajzot és anatómiát tanít. 1982 óta folyamatosan vannak kiállításai és számtalan díjat is átvehetett már itthon és külföldön egyaránt.

„A nyolcvanas évek óta készülő festménysorozatai gyakran különböző kultúrkörök mitológiai témáit, vagy mint legutóbbi művein, az őselemeket dolgozzák fel.  Sötét tónusokkal, földszínekkel festett képei különleges textúrájuk révén, reliefszerű hatást keltenek.  A vastag rétegben felhordott olajfesték alakjait térbeli dimenzióval ruházza fel. Grafikai munkásságának kiemelkedő sorozatát is olvasmányai inspirálták. Az utóbbi évtizedben készült kisméretű akvarell-ceruza-kollázsokon a visszatérő motívumok (a világ keletkezését, s egyben a világmindenséget szimbolizáló edény, hal, fa, árnyék) mellett szövegtöredékek is feltűnnek”. http://lakastarlat.hu/

A kiállítás megtekinthető 2016. május 21-éig vasárnap és hétfő kivételével 10-18 óráig.

Kép: Baksai József facebook oldala (Nem csillag, 2016 15x17cm, vegyes tech. © József Baksai)

Címkék