Sikeres volt a hulladékért facsemetét program

Idén is meghirdette Kopor Tihamér önkormányzati képviselő a „Hulladékért facsemetét” elnevezésű akcióját. Ennek keretében mindenki, aki egy zsák szelektíven válogatott hulladékot vitt, cserébe egy gyümölcsfát kapott.

Hasonló tartalmaink:

Ez alkalommal a nagy érdeklődésre tekintettel két helyszínen várták az érdeklődőket.

2015-ben első alkalommal, azonban hagyományteremtő szándékkal szervezte meg Kopor Tihamér önkormányzati képviselő, a “Hulladékért facsemetét” elnevezésű akcióját. A program már akkor nagy sikert aratott a lakosok körében, így nem volt kérdés, hogy idén is megszervezik az akciót, amelynek elsődleges célja a környezetvédelem valamint Érd kertvárosias jellegének erősítése – hangsúlyozta a képviselő. Szombaton összesen 700 facsemetét osztottak szét, volt cseresznye, meggy, őszibarack, sárgabarack, szilva és almafa, amelyek közül válogathattak az érdeklődők.

Az idei évben nemcsak az Érdligeti állomáson, hanem a Kós Károly Szakképző Iskola udvarán is zajlott a csereakció, itt 200 gyümölcsfát osztottak ki. A lebonyolításban Gregor Alexandra, az Ifjúsági Önkormányzat alpolgármestere is segített az intézmény diákjaival közösen.

A Hulladékért facsemetét idei akciójához ez alkalommal is az Elvira-majori gyümölcsfakutató biztosította a gyümölcsfákat, a szelektíven gyűjtött hulladékot pedig az ÉTH munkatársai szállították el a program végén a helyszínekről.

Címkék