A jó bor cégér nélkül is elkél

Az Ófalusi Pincetulajdonosok szervezésében ismét megtartották a régiós borversenyt. 67 bormintát adtak le a borászok, fehér, vörös és rozé kategóriákban hirdettek eredményt az ipartestület székházában szombaton este.

Hasonló tartalmaink:

Ötödik alkalommal szervezte meg az Érdi Ófalusi Pincetulajdonosok Egyesülete az érdi és környékbeli borászok körében a borversenyét. Tavaly azonban a 2014-es esztendő nagyon rossz minőségű szőlőtermése miatt kényszerszünetet tartottak a megmérettetésben. Ezzel szemben idén, az ötödik borversenyen, mintha bepótolták volna a kiesett esztendőt, mert rengeteg jól sikerült, zamatos borral neveztek a szőlősgazdák. A megmérettetésre hatvanhét féle borral neveztek. Ezek közül 28 fehérbor, 23 vörösbor és 16 rosé versenyzett a díjakért. A borbíráló szakemberek szerint idén különösen a fehérboros mezőny volt figyelemreméltó. A borokat 20 pontos bírálati rendszerben értékelték az okleveles borbírálók. Minden kategória – fehér, vörös és rozé bor – legjobbja arany minősítést érdemelt, míg a vándorkupát a legjobbnak ítélt bor készítőjének adták át.

László Éva okleveles borbíráló elmondta a tapasztalatokat és tanácsokat adott a további borkezelési technikákra. Kiemelte, az itt bírált borok jó része megállná helyét akármelyik történelmi borvidék versenyén is. Kiemelte ugyanakkor a kénezés fontosságát, de felhívta a figyelmet a helyes időben elvégzett kénezésre is.

Vacsora után a meghívott vendégek jóízű beszélgetéssel, szakmai tapasztalatcserével mulatták az időt. Közösen megbeszélték a borkészítés rejtelmeit, majd megfogadták: a tanácsokat betartva jövőre még jobb borokkal neveznek a versenyre!

Címkék