Szombaton 14 helyen lesz TeSzedd Érden

Minden eddiginél több önkéntes minden korábbit meghaladó számú szemetes helyszínt szeretne tisztává varázsolni az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében. A kampány weboldalán a jelentkezési határidőig,  128.605 önkéntes regisztrált előre az akcióra 2.240 találkozási pontra. Érden 14 helyszínen várják az önkénteseket. 

Hasonló tartalmaink:

A környezettudatosság, a környezettudatos életmód és talán az önkéntesség is egyre elterjedtebb hazánkban, azonban sajnos ebben a tekintetben még mindig messze elmaradunk a nyugati mentalitástól. Éppen ezért a TeSzedd! akció célja idén is ennek a szemléletnek a minél szélesebb körben történő népszerűsítése. Magyarország legnagyobb szemétszedő mozgalmára 2014. évben 1654 találkozási pontra 116.000, 2015. évben pedig 1590 találkozási pontra 115.000 fő önkéntes jelentkezett be előre.

Akik lemaradtak a regisztrációról, azoknak sem kell kimaradniuk

A TeSzedd! szervezőinek célja, hogy minél több önkéntes részt vehessen az akcióban, így, aki nem tudott előzetesen regisztrálni, de szeretne részt venni a megmozdulásban, ezt természetesen megteheti. Ehhez pusztán arra van szükség, hogy a TeSzedd! honlapján keressen egy, a számára – helyszín és időpont szempontjából is – megfelelő nyílt találkozási pontot, és az akciónapon érjen oda a helyszínre a kezdési időpontra.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket – a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket – számukra is, mint minden évben, most is az OKTF NHI biztosítja, amely gondoskodik a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról és ártalmatlanításáról is.

A TeSzedd akcióhoz idén április 30-án szombaton csatlakoztak a legtöbben.

ÉRDI HELYSZÍNEK:

  • Érd-Parkváros, Iparos utca vége, találkozó: 08:00
  • Iparos utca, Ötvös utca kereszteződése, találkozó: 09:00
  •  Tárnoki út és Kolozsvári utca találkozásánál, találkozó: 09:00 Kolozsvári út menti mező fenyves felőli, déli vége. (A szemétszedés a Tárnoki út és a Bagoly utca közötti fenyves-mezős területen történik majd. Javasolt autós megközelítés M7 felől: A Lőcsei úti “bolyás” körforgalomnál 2. kijárat, majd követve az aszfaltos Kalotaszegi utat a Kolozsvári utcáig. Itt az aszfaltút elkanyarodik, de haladjunk tovább egyenesen A Kolozsvári utcán a célpontig. Javasolt autós megközelítés a Centrum felől: A Szent István úton haladjunk a Lőcsi út irányába. A Tárnoki úti kereszteződés után, szemben a Hentessel, Coop Minivel kanyarodjunk balra Késmárki utcába. A 3. kereszteződésben (6 ágú kereszteződés) sréhen balra térjünk rá a Tátra utcára, melynek mező felőli végén balra a Kolozsvári utcán át érjük el a helyszínt. Javasolt megközelítés tömegközlekedéssel: A Lőcsei úton közlekedő 755, vagy 734-es járattal válasszuk a Tárnoki úti, vagy Kalotaszegi utcai megállót. A Kalotaszegi utcai megállótól a Kalotaszegi-Kolozsvári utcákat követve, míg a Tárnoki úti megállótól a Tárnoki utat követve 1,2-1,3 kilométert kell sétálni mindkét megállóból a találkozási pontig.)
  • Visegrádi és Zólyomi utcák Kőhalmi utcai találkozása (Fundoklia ) Kék Angyal mögött, találkozó: 08:00
  • Tárnoki útról Kolozsvári magasságában a Bagoly utca felé behajtva vagy Bagoly és Bíbic utcák felől Tárnoki felé, találkozó: 08:00
  • Ötvös és Tetőfedő utca sarok,  találkozó: 09:00
  • Római utca ártézi kútnál, találkozó: 08:00
  • Széles utca és Külső-Római út kereszteződésénél levő Eb-dorádó Kutyaiskola környéke, találkozó: 13:00
  • Bibic utca és Bibic köz sarok, találkozó: 08:00
  • Tárnoki út vége kiserdő, találkozó: 08:00
  • Kerülő utca, találkozó: 08:00
  • Molnár utca, találkozó: április 28-án 07:00, április 30-án Molnár utca vége Dunapart: 08:00
  • Nyúl utca, találkozó: 08:00
Címkék