Sztepptáncosként a világot járva

Érd szülötte, a manapság már elsősorban hivatásos ír sztepptáncosként ismert Somfai Péter volt a vendége a Városi Könyvtár Zenei Klubjának kedd este. Az érdeklődők ezt, az immár tizennégy éves múltra visszatekintő pályafutást ismerhették meg közelebbről.

Hasonló tartalmaink:

Az akkor még kamasz Somfai Péter figyelmét a világhírű, ír származású táncművész Michael Flatley egy ezredforduló környéki magyarországi fellépése keltette fel, ami, mint később kiderült egy nagyívű karrier kezdetét is jelentette. A Zenei Klub legutóbbi rendezvényén, a sok-sok személyes élménnyel fűszerezett beszélgetés során az azóta eltelt évekről, a versenyekről, a táncos showműsorok világáról és persze mindennek az alapját adó ír sztepptáncról tudhatott meg többet az érdi közönség.

2002-től tanult Ronan Morgan tánciskolájában több mint nyolc évig, majd 2005-től tagja a fellépő csoportjának is és rendszeresen versenyez is – mondta el Somfai Péter. Majd hozzátette, hogy néhány évig még mindenképpen hivatásos táncosként szeretné járni a világot, de ezt követően sem akar elszakadni a műfajtól, hanem immár tanárként adná át a hosszú évek alatt szerzett tudását.

Címkék