A szenvedélybetegségek hatása a gyermekvállalásra

A drog, az alkohol és általában a szenvedélybetegségek hatása a gyermekvállalásra volt a témája annak a konferenciának, amit a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezésében tartottak kedden a Polgárok Házában. 

Hasonló tartalmaink:

A meddőség korunk egyik legsúlyosabb problémája, aminek kialakulásában a szerhasználat és egyéb függőségek is komoly szerepet játszanak. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tevékenységének a része, hogy időről-időre, egy-egy konferencia keretében számoljon be a munkáját érintő aktualitásokról. A drog és alkohol fogyasztásnak, a gyógyszerfüggőségnek és más, a szenvedélybetegségek közé sorolt problémának az életünkre és szervezetünkre gyakorolt hatását sok szempontból lehet vizsgálni. A szakemberek ezúttal mégis egy sokáig tabunak számító témát, a függőségek és a gyermekáldás közötti kapcsolat kérdését járták körbe.

A konferencia előadói szerint, bár a meddőség egyik nemet sem kíméli, de a férfiak termékenységének a változása még így is külön figyelmet érdemel, amiről ráadásul a legutóbbi időkig nem sok szó esett.

Az Egyesült Államokban meddőségi gyógyszerkutatással foglalkozó Dr. Ősapay György szerint, a szenvedélybetegségek között az alkohol és a cigaretta negatív hatása kiemelkedően fontos, hiszen e két szer használata manapság már annyira a kultúránk része, hogy sokszor nem a valódi súlyuknak megfelelően tekintünk rájuk.

A meddőségnek és a gyermekvállalással kapcsolatos egyéb nehézségeknek ugyan számos egyéb oka is lehet, mint például a környezeti ártalmak, a rossz minőségű ételek, de a szerhasználatot illetve minden más szenvedélybetegségünket sokszor mi magunk is irányíthatjuk, nem kell a külső körülményekre hivatkoznunk, fogalmaztak a szakemberek. Azonban ha ezt mégsem tesszük meg, akkor komoly változásokra számíthatunk.

Címkék