“Ha táncolunk, a lényeg, hogy szenvedéllyel tegyük!”

A tánc világnapja alkalmából 2005-ben rendezte meg először nagyszabású gálaműsorát az érdi Bonton Tánc Sport Egyesület. A korábbi évekhez hasonlóan idén is minden műfaj és korosztály képviseltette magát az eseményen. 

Hasonló tartalmaink:

Április 29-e 1982 óta a tánc világnapja. 1727-ben ezen a napon született a később világhírűvé vált Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész, akit az egyetemes táncművészet megújítójaként tartanak számon. Az ünnep célja és üzenete a tánc népszerűsítése a világban.

A tánc világnapját városunkban immár hagyományos módon ezúttal is a Szepes Gyula Művelődési Központban ünnepelték. A klasszikusoktól a kortárs műfajokig a szervezők ebben az esztendőben is színes programmal várták az érdeklődőket.

A táncoktatással foglalkozó helyi egyesületek és a gálán fellépők száma alapján is azt lehet mondani, hogy Érden érvényesülni látszik a világnap célkitűzése. A tánc népszerű városunkban, legfeljebb az lehet kérdés, hogy melyik stílust válasszuk a sok közül. Bóna Jánosné, a Bonton Tánc Sport Egyesület alapítója, a rendezvény szervezője kiemelte: ha táncolunk, a lényeg, hogy szenvedéllyel tegyük!

Címkék