Matematikából érettségiztek

A matematika írásbelikkel folytatódott a 2016-os érettségi. Halmazelmélet, gráfos feladat és trigonometria is szerepelt a feladatok között. A középszintű feladatokra 180, emelt szinten pedig 240 perc állt a diákok rendelkezésére.

Hasonló tartalmaink:

160 végzős diák kezdte meg a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban a matematika érettségit kedden reggel. A középszintű vizsga két részből áll: az első részben a feladatokra 45 perc, míg a másodikon szereplőkre 135 perc állt a tanulók rendelkezésére – mondta el Szilasné Mészáros Judit a Vörösmarty Mihály Gimnázium igazgatója. Majd hozzátette: az első rész fogalmakra, definíciókra koncentrál feladatokon keresztül, a második rész pedig a nehezebb, nagyobb felkészültséget igénylő feladatokat tartalmazza.

A diákok a vizsga végén vegyes érzelmekkel távoztak a tanteremből, voltak könnyebb és nehezebb részei az idei feladatsornak, de általában eredményesen zárták a mai vizsgát. Az érettségi vizsgák szerdán reggel a történelem tantárggyal folytatódnak.

A Vörösmarty Mihály Gimnázium évek óta emelt szintű érettségi vizsgaközpontként is működik, matematikából 43-an érettségiztek emelt szinten ma.

Címkék