Letették a VMG tornacsarnokának alapkövét

Letették az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium új tornacsarnokának alapkövét. A tornaterem alkalmas lesz mindenféle teremsportra és a mindennapos testnevelés órák megtartására úgy, hogy egyszerre akár két osztály is edzhet. A diákok pedig a 2016/2017-es tanévben már használatba is vehetik. 

Hasonló tartalmaink:

A Kormány elfogadta a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programot, amely Budapest agglomerációs körzetében és a hátrányos helyzetű térségekben köznevelési infrastruktúra-bővítő beruházások megvalósítását irányozza elő. Ennek a programnak köszönhetően Érden a Vörösmarty Mihály Gimnázium új tornatermet kap.

Az ünnepélyes alapkőletételen jelen volt az érdi városvezetés mellett dr. Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár, Dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, valamint Pölöskei Gáborné, KLIK elnök is.

Dr. Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár az ünnepségen elmondta, hogy az érdiek igényeit a tervezéskor maximálisan figyelembe vették. A Nemzeti Sport Központok által megálmodottakhoz képest jelentős eltérés lesz, de ez azt a célt szolgálja, hogy az itteni igényekhez a legjobban alkalmazkodjon a 322 millió forintból megépülő terem.

fotó (1)A tornacsarnok 25*30 méteres lesz, 7 és fél méteres belmagassággal. A hasznos alapterülete 1100 négyzetméter lesz, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre két osztály is részt tudjon venni a testnevelés órán. Alkalmas lesz többek között kosárlabdára, röplabdára és teremfocira is.

T. Mészáros András polgármester az alapkőletételnél elmondta, hogy Érd folyamatosan fejlődik és az ilyen és az ehhez hasonló beruházásoknak köszönhetően hamarosan egy élhető kertváros képét fogja mutatni mindenkinek.

Ezt követően T. Mészáros András polgármester és Dr. Aradszki András államtitkár, Pölöskei Gáborné KLIK elnök, dr. Boros Anita helyettes államtitkár, Sárközi Márta tankerületi igazgató és Szilasné Mészáros Judit intézményvezető és a kivitelező Primogenfm Kft. képviseletében Simon Andrea igazgató, valamint az Érdi Ifjúsági Önkormányzat két alpolgármestere: Gregor Alexandra és Erdélyi Áron, valamint Szécsi Richárd diákképviselő időkapszulát helyeztek el az iskola udvarában a leendő tornaterem helyén.

Fotók: Boros Sándor

Címkék