Fokozott sebességellenőrzés Érden

Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya tovább folytatja az elmúlt hetekben megkezdett fokozott sebességellenőrzését a városban és a környező településeken. A rendőrök elsősorban azokon az útszakaszokon ellenőriznek, ahol azt a bekövetkezett balesetek száma indokolja. 

Hasonló tartalmaink:

Még az esős idő sem tartotta vissza az autóvezetőket a gyorshajtástól, a vizes úton és a látási viszonyok megváltozásával azonban nagyobb esélye van a balesetek bekövetkezésének. Ezek visszaszorítása érdekében a rendőrség fokozottan kint van az utakon és mérik az autósok sebességét, amelynek célja nem a szankcionálás, hanem a megelőzés – hangsúlyozta Kürti István, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

A balesetek 30 százalékában a gyorshajtás játszik szerepet.

A sebességmérési helyszíneket mindig a baleseti számok tükrében határozzák meg. A sebességellenőrzés mellett a gyalogosokra és a kerékpárosokra is nagyobb figyelmet fordít a rendőrség. Nagyobb biztonságuk érdekében láthatósági mellényt adnak nekik az egyenruhások.

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetkezendő hetekben nemcsak Érden, hanem a környező településeken is fokozott ellenőrzést végeznek és láthatósági mellényt is osztanak majd a gyalogosoknak és kerékpárosoknak.

Címkék