Vereség a cserék meccsén

3–1-es vereséget szenvedett az Érdi VSE labdarúgó csapata az NB III Nyugati csoportjának 31. fordulójában a feljutásra jó eséllyel pályázó Dorogi FC otthonában.

Hasonló tartalmaink:

A Németh Szabolcs vezette dorogiaknak az érdiek elleni meccsen mindenképpen nyerniük kellett, hogy megmaradjon az esélyük a feljutásra, hiszen az éllovas FTC II nem kerülhet fel a másodosztályba,de a dorogiak nagy vetélytársa, a Mosonmagyaróvári TE 1904 igen. A hazai célok megvalósulásához viszont érdi vereség szükségeltetett.

Neki is ugrott Limperger Zsolt csapatának a Dorogi FC, amely már az első percektől kezdve folyamatosan dolgozta ki a lehetőségeket, majd a 16. percben egy érdi labdavesztés után leforduló hazaiak gyors kontrájából a házi góllövőlistát tizenegy találattal vezető Sitku Illés szerezte meg a vezetést. Nem sokkal később kevés híányzott, hogy nem nőtt kettőre a dorogiak előnye, de a felsőléc segítségével elhárult aveszély az érdi kapunál.

Igaz Limperger Zsolték helyzetét az sem könnyítette meg, hogy a 23. percben Ország Pétert le kellett cserélni, helyére pedig Gyurácz Bálint érkezett, így tulajdonképpen jobbhátvéd nélkül maradtak.

A második játékrészre ismét „belenyúlt” a meccsbe az érdi vezetőedző, aki a középpályás, Korozmán Norbert helyett az erőcsatár, Palásthy Norbertet küldte a pályára.

A szerkezetváltás jót tett az Érdi VSE-nek, amely a második félidőt sokkal jobban kezdte, mint ellenfele, Pallagi beadását Csiszár csúsztatta mellé, majd Gyurácz Bálintéról Kelemen Patrik épphogy lemaradt. Az egyenlítő találat viszont mégis meglett, amikor Pallagi szöglete után Csizmadia Zoltán fejesébe még a kapufa tövénél álló Palásthy piszkált bele gólt érően, 1–1.

A folytatás viszont nem alakult túl fényesen érdi szempontból. A dorogiak végig mezőny- és labdabirtoklási fölényben játszottak, ennek eredményeként a 77. percben Honti és Kertész bizonytalanságát kihasználva a csereként beálló Vígh Ádám lőtt az üresen tátongó kapuba, 2–1.

A hajrára érkezve nem voltak egyenlítésre utaló jelek az érdi oldalon, amely sokkal inkább védekezésre rendezkedett be, támadásait már a félpályán túl nem sokkal megállították a dorogiak. Aztán a 84. percben egy szépen kidolgozott hazai támadás megadta a kegyelemdöfést, miután a ziccerig kijátszott akciót a szintén csereként beálló Bojtor László értékesített, 3–1.

A négy gólt hozó meccsen három találatot cserejátékosok szereztek.

Az Érdi VSE vállalható vereségével maradt a tabella tizedik helyén, de a kilencedik MTK II-höz képest öt pontra nőtt a hátránya, míg a tizenegyedik Diósdi TC-SELECT együttesét csak azért előzi meg, mert a szomszédvár csapatától a szövetség egy pontot levont.

Legközelebb, a 32. fordulóban az utolsó előtti hazai bajnoki mérkőzésén lép pályára az Érdi VSE, amely szombaton 18.00 órakor fogadja a tizenötödik helyezett Csornai SE-t, amelyet ősszel idegenben Hegedűs Norbert góljával 1–0-ra győzött le.

 

Dorogi FC–Érdi VSE 3–1 (1–0)

Dorog, 400 néző

Vezette: Dolnegó B. (Fodor R., Csáky T.)

Dorogi FC: Szemerédi – Fekecs, Hauser, Berkó, Fürjes – Kovács István, Mészáros Á., Sitku – Perovic (Bojtor, 65. perc), Nagy Richárd (Szedlár, 53. p.), Kun (Vígh, 53. p.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Érdi VSE: Kertész – Ország (Gyurácz B., 23. p.), Honti, Csiszár, Cservenka – Hegedűs, Kónya, Pallagi (Skita, 80. p.), Korozmán (Palásthy, 46. p.), Csizmadia – Kelemen

Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gólszerzők: Sitku 16. perc, Vígh 77. p., Bojtor 84. p. ill. Palásthy 51. p.

 

Címkék