A többség verssel készült a Bíró András versenyre

Bíró András tiszteletére hirdette meg az általános és középiskolás diákoknak szóló vers- és prózamondó versenyét a Szepes Gyula Művelődési Központ. A városunkban élő, a kilencvenharmadik születésnapját a hónap elején betöltő író, újságíró és műfordítóról elnevezett megmérettetésre ezúttal közel harmincan jelentkeztek.

Hasonló tartalmaink:

Idén huszonkilenc érdi és környékbeli fiatal gondolta úgy, hogy megmutatja előadói képességeit a Bíró Andrásról elnevezett, a Művelődési Központban péntek délután megtartott vers- és prózamondó versenyen. A verseny mindenkori célja a magyar irodalom értékeinek megismertetése, illetve a szép és igényes magyar beszéd megszerettetése.

A gyerekek két műnemből választhattak, de mint Tóth Zsuzsa, a zsűri egyik tagja elmondta, a többség inkább verssel készült a megmérettetésre. Majd hozzátette, a tanulók figyelmét felhívták arra is, hogy akár a verseny névadójától, Bíró Andrástól is választhatnak szöveget.

A zsűri tagjai elmondták, hogy nem lehet csak egy-egy részletet kiragadva értékelni az adott produkciót, hanem fontos a művel való azonosulás. Akik kiálltak és jól szerepeltek, azok a verseny végén értékes könyvjutalommal térhettek haza.

Címkék