Nyári programokat szervez az Idősügyi Tanács

Augusztusban lecsó fesztivált rendez az Érdi Idősügyi Tanács a Favágó utcai napközis táborban.  A főzőversenyre legfeljebb 4 fős csapatok jelentkezését várják.

Hasonló tartalmaink:

Az idei programok előkészítése, a nyugdíjasokat is érintő városi beruházások, valamint a bűnmegelőzés is napirendre került az Idősügyi Tanács legutóbbi tanácskozásán.

Az ülés kezdetén Simó Károly alpolgármester tájékoztatta az egybegyűlteket a Szociális Gondozó Időseket Ellátó Központjának bővítéséről. A tanács elnöke arra is kitért, hogy a Bajcsy Zsilinszky úti rendelők felújítása miatt, a Parkvárosi Fenyves nyugdíjas klub átmenetileg kiszorult a Közösségi Ház épületéből, de a közeli Teleki Iskolában már biztosítottak számukra helyet.

Az idei nyáron először megrendezendő, nyugdíjas lecsófőző fesztivál előkészületeiről is tárgyaltak a tanács tagjai. A rendezvényt augusztus 25-én, a parkvárosi napközis tábor területén tartják meg. A helyi gasztronómiai versenyre nyugdíjas klubok, idős otthonok és baráti társaságok jelentkezését várják. A részvétel feltétele többek között a 60 év feletti életkor és az állandó vagy ideiglenes érdi lakhely. A csapatvezető legfeljebb négy segítőjének megnevezésével, legkésőbb július 31-ig nevezhet a lecsófőző versenyre.

A nyersanyagot – paprika, paradicsom, hagyma, kenyér – és a tüzelőt az Idősügyi Tanács biztosítja, de az egyéb hozzávalókat saját ízlésüknek és receptjüknek megfelelően, a csapatoknak kell hozzátenni. Ugyancsak nekik kell gondoskodniuk a bográcsról és annak állványáról, meg a szükséges konyhai eszközökről és kellékekről. A fesztiválra természetesen a nem főző nyugdíjasokat is várják, hiszen a lecsót el is kell majd fogyasztani! A rendezvény napján – előzetes felmérés és jelentkezés alapján – autóbusszal való megközelítést is biztosítanak azok számára, akik másként nem tudnak eljutni a helyszínre.

Az ülés végén Macsotay Tibor az Érdi Polgárőr Egyesület elnöke felhívta a figyelmet, hogy az idős, egyedül élő lakosokat fokozott veszély fenyegeti a bűnözők részéről, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő tájékoztatásukkal megelőzzék a bajt.

Az Idősügyi Tanács mozgalmas életet él. Idősek karácsonya, Nyugdíjas Ki Mit Tud találkozó, Novellaíró pályázat csak néhány azok közül az események közül, melyeket az Idősügyi Tanács az érdi nyugdíjasok számára hirdet az utóbbi időben. A Nyugdíjas Ki Mit Tud találkozóra már nem, de a Novellaíró pályázatra is még lehet nevezni augusztus 31-ig. Az Idősügyi Tanács az utóbbi időben sokszínű programkínálattal igyekszik minél több érdi nyugdíjast megszólítani és arra ösztönözni, hogy mozduljanak ki minél többször a négy fal közül.

Címkék