Kell a bronz!

Május 19-én, 19.00 órakor az ÉRD Arénában lép pályára az ÉRD női kézilabda csapata, amely a DVSC-TVP ellen küzd meg, hogy zsinórban negyedszer is megszerezze a bronzérmet.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉRD az alapszakaszt az ötödik, a DVSC-TVP a hatodik helyen zárta, ám mind Szabó Edina, mint Tone Tiselj csapata kiejtette az alapszakaszban előrébb végzett ellenfelét, Janurik Kingáék a Siófok KC-t, a hajdúságiak pedig az EHF-Kupa győztesét, a Dunaújvárosi Kohász KA-t ütötték el a legjobb négy közé jutástól.

Az elődöntőben az ÉRD a Győri Audi ETO KC ellen, a Debrecen a bajnoki címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria ellen esett ki kettős vereséggel.

Minden kétséget kizáróan a legizgalmasabb része a bajnokságnak a most következő etap, még úgy is, hogy Klivinyi Kingáék már elérték idei évre kitűzött céljukat, a Magyar Kupa négyes döntőjében való szereplést, ahol egyébként ezüstérmet szereztek, valamint a bajnokságban a legjobb négy közé jutást és a vele járó nemzetközi kupaindulást.

Ugyanez igaz a Debrecenre is, amely a szezon előtt a nemzetközi kupát érő ötödik hely elérését tűzte ki célul, ami az elmúlt évek eredményei alapján nagy kijelentés volt, hiszen tavaly csak a hetedik, azt megelőzően a kilencedik helyen zárta a szezont, most pedig a négy közé jutással elérte célját.

A két csapat idén kétszer találkozott egymással, Érden Szabó Edináék kiütéses, 32–20-as győzelmet arattak, míg idegenben fordulatos találkozón 29–28-ra győzött az ÉRD.

A találkozót május 19-én, 19.00 órakor rendezik az ÉRD Arénában, a bronzmeccs második mérkőzését május 26-án, csütörtökön,

Címkék