Utolsó félév a csatornatársulati befizetéseknél

Sokan szinte hihetetlennek tartják: végéhez közeledik a nyolc évig tartó részletfizetés az Érdi Csatornamű Társulat azon tagjai számára, akik 2008-ban az OTP Lakástakarék Pénztári konstrukcióval történő részletfizetést választották. A teendőkről Szabó Béla elnököt kérdeztük.

Hasonló tartalmaink:

Önarckép (2)-          Meddig kell még fizetni a részleteket?

Az elmúlt hetekben kapták meg a részletekben fizető társulati Tagok a következő fél évre szóló havi csekkeket. A legtöbb esetben ez már az utolsó 6 hónapra szól, hisz azok, akik a 2008. év októberében kezdték el fizetni a részleteket, 2016-ban, szeptemberben be is fejezik. Tehát a legtöbb LTP-s részletfizetőnek ekkor jár le a 96 hónap.

-          Van-e olyan, akinek tovább tart a részletfizetése?

Aki a pótszervezés időszakában, fél évvel később (2009-ben) kezdte fizetni a részleteket, értelemszerűen ennyivel később fejezi be azt. Azok, akik a Társulattól kaptak részletfizetési lehetőséget, a részletfizetési kérelmükben meghatározott időszakban, de legkésőbb 2016 decemberéig be kell, hogy fejezzék a részletek törlesztését.

-          Hogyan történik meg a részletfizetés lezárása?

Amint azt a Tagoknak küldött levélben is jeleztük, a nyár folyamán elszámoló levelet küldünk minden társulati tagnak, függetlenül attól, hogy egyben vagy részletekben, illetve hogy milyen konstrukcióban fizette be az érdekeltségi hozzájárulást. Ebben szándékaink szerint a teljes projektre vonatkozóan bemutatjuk az elszámolást, tehát azt is, hogy mire, mennyi pénzt szánt az Önkormányzat. Erre vonatkozóan megkértük a projekt lebonyolítását végző Önkormányzati Társulást, hogy állítsa össze az ehhez szükséges elszámolási dokumentációt.

Ebben a levélben fogjuk majd leírni a konkrét teendőket azoknak is, akik korábban az LTP konstrukciót választották.

-          Meddig működik a Társulat?

Az LTP kiutalások várhatóan 2017-ben érkeznek meg a Társulathoz, az ezzel járó adategyeztetési és lakossági ügyfélfogadási teendőket még el kell látni. Ezt követően el kell indítanunk a Társulat elszámolási eljárását, amelynek a végén, legkésőbb 2018-ban megszűnik a Társulat.

Címkék