Csatornatársulat: megkezdődött az LTP-elszámolás második üteme

Folytatódik a pénzügyi elszámolás a lakás-takarékpénztárral: hamarosan az egyéni elszámolások is elkészülhetnek a társulati tagok számára.

Hasonló tartalmaink:

Közel tízezer lakás-takarékpénztári szerződéssel rendelkező társulati tag esetében kell az Érdi Csatornamű Társulatnak lefolytatnia az egyenlegegyeztetést és elszámolást az OTP-vel. Amint arról a 2016 novemberi közleményükben tájékoztatták a társulati tagokat, a folyamat 2016. novemberben már elkezdődött. Idén március közepén lezárult az pénzügyi elszámolás első üteme, és elkezdődött a második.

A pénzügyi elszámolás első üteme azt a mintegy háromezer szerződést érintette, amelyek alapján rendszeresen érkeztek 2008-tól a befizetések és kiutalhatóak voltak a határidő letelte után. Az érintett szerződéseket az OTP lezárta, a Társulatnak átutalta az engedményezett összeget. Az engedményezett összegen felüli részt visszautalta a szerződő magánszemélynek.

A második ütemben azoknak a szerződéseknek a lezárása zajlik, amelyekre nem határidőben érkeztek a befizetések, vagy nem a teljes összeg érkezett be. A pénzügyi elszámolás e mintegy hétezer szerződés esetében várhatóan 2017. május hónapban lezárulhat.

Ezt követően az Érdi Csatornamű Társulat a nyilvántartásában szereplő társulati tagok részére postai úton elszámoló levelet küld, amelyben részletezi majd az összes beérkezett és nyilvántartott befizetést. Ezután pedig az önkormányzattal is megtörténik majd a projekt elszámolása és a felhasznált összegekkel való pénzügyi elszámolás.

Az Érdi Csatornamű Társulat továbbra is folyamatosan egyeztet az OTP-vel a kiutalásokról. Amint az összes kiutalás beérkezett a Társulathoz (várhatóan 2017. május végén), újabb részletes tájékoztatást adnak a társulati tagok számára – áll a társulat közleményében. is-elkeszulhetnek-a-tarsulati-tagok-szamara/

Címkék