Négygólos előnyben a bronzért

25–21-es győzelemmel utazik a női kézilabda NB I bronzéremért folytatott párharcának május 26-i visszavágójára, Debrecenbe az ÉRD.

Hasonló tartalmaink:

Mint a karikacsapás, úgy indult az ÉRD–DVSC-TVP bronzcsata, hiszen Szabó Edina lányai csak 1–1-nél nem vezettek a találkozón (leszámítva a kezdés utáni fél percet). A Dunaújvárosi Kohász KA kiejtésével óriási meglepetést okozó debrecenieknek ezúttal viszont sanszuk sem volt. 3–2-nél még úgy tűnt vissza is jöhetnek a meccsbe, de az eladott labdáikkal, belemenéseikkel csak saját maguk ellen fordították a találkozót, merthogy a gyors, lerohanós játékot egyébként is előszeretettel alkalmazó ÉRD negyed óra után már hat góllal, 11–5-re vezetett.

A tanácstalan Debrecent irányítója, Kudor Kitti tartotta valamennyire meccsben, ám a feszültnek tűnő vendégek sorra hibázták el ziccereiket – úgy pedig igencsak nehéz felvenni a versenyt az elmúlt három év bronzérmesével.

A szünetre a dinamikusan, ötletesen játszó ÉRD hétgólos, 15–8-as előnnyel vonult, majd a térfélcsere után sem voltak arra utaló jelek, hogy a meccset kézben tartó hazaiak kezéből kicsúszik az irányítás. Pláne, hogy talán legtöbbször Katarina Krpezs-Slezák kezében landolt a labda, ő meg nem az az izgulós fajta. A második félidő első négy hazai gólját is ő lőtte.

A folytatásban pedig a 43. percben lett meg a közte tíz, sőt nem sokkal később a tizenegy is. Zsebben volt a meccs.

Az utolsó negyed órában mégis elvesztették az irányítást a hazaiak. A Debrecen zsinórban hat gólt szerezve ötre kapaszkodott. Aztán Katarina Krpezs-Slezák előbb belőtte szezonbeli (bajnoki, Magyar Kupa, KEK) 266. majd 267. gólját – helyreállt a rend, 24–17.

Az utolsó két percet viszont 3–0-ra hozta le a Debrecen, amelyet az ÉRD 25–21-re győzött le, így négygólos előnnyel lép pályára a május 26-án, 18.00 órakor rendezett hajdúsági visszavágón.

„Az első negyvenöt perc fantasztikus volt, utána mintha elfáradtunk volna. A Debrecennek bejött a frissítés, de egyébként is úgy készültünk, hogy nagyon nehéz meccs lesz idegenben, szóval akármennyivel nyertünk volna, ugyanolyan keményen oda kell raknunk magunkat, mindenképp nyerni szeretnénk.” – tekintett vissza és már egy kicsit előre is Janurik Kinga. „Szeretnénk a bronzérmet, ezt se a Debrecen, se senki nem tudja tőlünk elvenni. Sokkal is tudtunk vezetni, amit idegenben is meg tudunk csinálni. Ha nem is tízzel, hanem eggyel nyerünk Debrecenben, akkor is meg lesz a bronz.”

Sokan úgy vélhetik, hogy tizenegy gólos előnyt adott ki a keze közül az ÉRD, ám az éremnek van egy másik, pozitív oldala is, Szabó Edina csapatának figyelme nem lankadhat a visszavágón, s minden bizonnyal nem is fog.

A hagyomány pedig csak akkor törhet meg, amikor bajnoki döntőt játszik az ÉRD, addig kell a bronz!

Női kézilabda NB I, 3. helyért, 1. mérkőzés

ÉRD – DVSC-TVP 25–21 (15–8)

ÉRD: JANURIK – Fekete B. 4, Klivinyi 2, A. Bulatovics, KISFALUDY3, M. González 3, KRPEZS-SLEZÁK 9 (5). Csere: Gridnyeva (kapus), Signaté 1, Szabó L. 2 (2), Gulyás, Havronyina, Barján, O. Vukcsevics 1.

Edző: Szabó Edina

DVSC: Lajtos – Kelemen É.  1, GARBUZ 7, KUDOR 4,B. Klikovac, Karnik 2,Varsányi 1. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Deszpotovics 3, Szilágyi, Siska, Sirián, Slakta, Marincsák 3 (1).

Edző: Ton Tiselj

Érd, 1400 néző. V: Hargitai, Markó

Az eredmény alakulása: 6. perc: 4–3. 15. p.: 115. 23. p.: 12–8. 38. p.: 18–9. 45. p.: 2211. 53. p.: 2217.

Hétméteresek: 7/7, ill. 1/1.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc

MESTERMÉRLEG:

Szabó Edina: – Gratulálok csapatomnak a győzelemhez. Nagyon fel fogunk készülni a visszavágóra.

Tone Tiselj: – A mi szempontunkból egy rendkívül hullámzó meccs volt. Ez egy jó tanulás nekünk, gratulálok a győztes csapatnak, jól játszott az Érd, amely egy erős csapat, de mi megmutattuk, hogy mi egy kis csapat vagyunk nagy lélekkel.

Fotó: handballerd.hu

Címkék