Körbeér(d)tük
Körbeér(d)tük

A 26. Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra eredeti, április 24-i „futamát” a zord, esős, szeles időjárás elhalasztotta, ami viszont cseppet sem volt baj, hiszen május 22-én ragyogó napsütésben indulhattunk útnak.

Hasonló tartalmaink:

Ki ne tudná széles-e városban, hogy Érd Körbe van? Már, amikor a gyülekezőre indultunk, akkor több kerékpáros átkiabált az utca egyik oldaláról a másikra, hogy „Hajrá Érd Körbe!”, aztán a városi főtéren valóságos színkavalkád fogadott, a neonsárgától kezdve (szervezők) a legkülönfélébb színben pompáztak a résztvevők, akik között az egészen fiataltól az idősebbekig mindenkit megtaláltunk, mert ezt nem lehet kihagyni!

A tömeg a szokásoktól eltérően tett egy kisebb kerülőt a Szabadság tér felé – megkerülve az ott található Életfát –, azért, hogy az Életfa csoport munkájára hívjuk fel a figyelmet, akik speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkoznak. Az első métereken még a teljes, (mint később kiderült) ezerfős társaság együtt indult útnak, aztán előbb a hatvan kilométeres, országúti kerékpárosok váltak le, majd a gátról visszafelé a tíz kilométeresek fejezték be a városkerülést a Felső utca végén. A tizenöt és a harminc kilométert választók a Velencei-Zámori-Vadlúd utca útvonalon a Szent László térig mentek együtt, itt a harmincasokkal a Szent István-Lőcsei-Szovátai utat követve egy kisebb pihenőt tartva jutottunk fel a Felső-parkvárosi napközis táborba. A tábor pedig remek alkalom volt egy kisebb szusszanásra és beszélgetésre az eddigi túráról.

Irány vissza, a Szövő utcán keresztül jött a jutalom, hiszen a dimbes-dombos „hegymenet” után már nemigen nevezhettük tekerésnek a lejtmenetet. A Felsővölgyi-Alsóvölgyi utcák után a Kutyavárat érintve érkeztünk meg a Balatoni útra, ahol aztán Csengeri Attilával, az Érd Körbe Egyesület elnökével, főszervezővel az elsőből a második sorba húzódva váltottunk néhány szót. Akkor tudtuk meg, hogy több mint ezren választották ezt a kiváló eseményt vasárnapi programnak.

Bár a szervezés legalább annyira gördülékeny volt, mint a kerékpárok, a főszervező azért megjegyezte, hogy ilyenkor sokkal nehezebb felcsigázni az embereket, akik már az áprilisi túrára készültek, ám a halasztás miatt kissé elkámpicsorodtak. Ez viszont a legkevesebb az egész túrában, mert aki eljön, az így is, úgy is kellemes élményekkel, jó lelkiállapotban tér haza – hisz (a testmozgás mellett) erre való az Érd Körbe.

Lehet eső, lehet hó (na jó, nem), ezt nem érdemes kihagyni!

Címkék