Irány a strand!

A héten véget érnek a Delta RSE Érd korosztályainak bajnokságai, amelyet egy kéthetes levezető edzéssorozat és egy edzőtábor követ, ám mégsem áll meg az élet, hiszen többen a homokban, a strandröplabda versenyeken indulnak. A mögöttünk hagyott bajnokságokról, illetve a nyári időszakról kérdeztük Dömötör-Mátrai Beátát.

Hasonló tartalmaink:

A teremben:

Mint beszámoltunk róla, a Delta RSE Érd az eddigi legjobb szezonján van túl, hiszen a minik megnyerték az Országos Mini Kupát, az Országos Mini Bajnokság tizennégy csapatos döntőjébe is bejutottak, ott a hetedik helyen végeztek. Az U18-as ifi csapatnak még három találkozója hátra van a régiós bajnokságból, de ennek ellenére már megnyerték azt.

Tavaly a női röplabda-válogatott hónapokon keresztül Érden szerepelt, a város a sportág egyik hazai központjává vált. Arra a kérdésünkre, hogy ez volt-e hatással a Delta RSE Érd-re Dömötör-Mátrai Beáta egy határozott igennel felelt, kiegészítve, azzal, hogy ki tudtak látogatni a válogatott edzésekre, így a lányok láthatták, hogyan edzenek a legjobbak, milyen szellemiséggel, odafigyeléssel készülnek, ez mindenképpen egy nagy élmény volt nekik, illetve az is, ahogy a válogatott szép eredményeket ért el. A sikerek doppingszerűen hatottak rájuk.

„Azok, akik még nem röplabdáztak nálunk, ennek hatására jelentkeztek hozzánk, s találtunk gyöngyszemeket. A jövő röplabdásai ebben az évben elkezdték a pályafutásukat” – fejtette ki a válogatott érdi szereplésének hatását a vezetőedző.

A szabadban az első eredményekkel:

Dömötör-Mátrai Beáta háromszoros strandröplabda magyar bajnok, a tavalyi ob-n oldalán Nagy Krisztinával döntőzött és második lett. A Sunrise Beach fedett, homokos pályáin egész évben készült utolsó strandszezonjára, sőt legutóbb a két hölgy egy vegyespáros versenyen is az első helyen végzett.

A páros kérvényezte, hogy ők is részt vehessenek a vegyes páros küzdelmekben, amit el is fogadtak a szervezők. A viadallal kapcsolatban pedig Dömötör-Mátrai Beáta megjegyezte, hogy ők edzésen is a vegyespárosoknál alkalmazott, a női hálóhoz képest hat centiméterrel magasabb hálót használják, továbbá nagy különbség, hogy férfiak ellen is játszanak. Mégis hat mérkőzésből ötöt 2:0-ra, a hatodikat hátrányból fordítva 2:1-re nyerték meg, így a teljes versenyen is diadalmaskodtak.

„Nagyon taktikusnak kell lenni, mert általában vegyespárosban a nőkre szerválnak, vagy ugye a férfiak megpróbálják hölgy társukat tehermentesíteni, behúzódnak, hogy minél nagyobb területen nyitást fogadhassanak, de fel kell ismerni, hogy ekkor a pálya egyik része ilyenkor megnyílik.” – fejtette ki a nyerő stratégiát Dömötör-Mátrai Beáta.

A Delta két U18-as, ifi játékosa, Tátrai Nikolett és Tombor Bori a Kispest Open Utánpótlás Strandröplabda Bajnokságon vett részt, ahol ezüstérmesként végzett korosztályában. A mostani volt a versenysorozat első állomása. A deltások idén több párost is beneveznek a különböző korosztályú strandröplabda-bajnokságokba.

U18 Leány kategóriában 4 páros indult:

1. Hajós/Orbán – Hajós Alíz, Orbán Orsolya

2. Tátrai/Tombor – Tátrai Nikolett, Tombor Bori

3. Ésik/Ésik – Ésik Zsófia, Ásik Blanka

4. Makai/Antal – Makai Anna, Antal Barbara

 

További fordulók:

Május 28. szombat, 9.30: U16, U18, U20 Fiú, Leány, Vegyes páros

Június 11. szombat, 9.30: U14, U18 Fiú, Leány páros

Június 12. vasárnap, 9.30: U16, U20 Fiú, Leány páros

Június 18. szombat, 9.30: U14, U18 Fiú, Leány páros

Június 19. vasárnap, 9.30: U16, U20 Fiú, Leány páros

Július 2. szombat, 9.30: U14, U16, U18, U20 Fiú, Leány páros

Címkék