Sósavgőz párolgott egy vasúti szerelvény tartályából

Sósavgőz párolgott egy hat tartálykocsiból álló vasúti szerelvény középső tartályából 2016. május 25-én, szerda délelőtt a százhalombattai Dunai finomító vasútállomásnál.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi hivatásos, a százhalombattai önkéntes a FER létesítményi tűzoltók a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor kiérkezéséig vízsugarak segítségével biztosították a helyszínt.

A mobil labor mérései megállapították, hogy a hetven köbméteres tartály dómfedelénél minimális sósavgőz kiáramlás tapasztalható, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség – nyilatkozta Csámpai Attila, a PMKI szóvivője.

A méréseket követően a tűzoltók légzőkészülékben és gáztömör védőruhában a meglazult fedél csavarjait visszahúzták, ezzel megszüntették a kipárolgást. A műszaki mentés ideje alatt a vonatközlekedésben nem volt fennakadás, a szerelvények csökkentett sebességgel közlekedhettek az érintett pályaszakaszon. A tűzoltóegységek kiérkezése előtt egy vasúti dolgozó huzamosabb ideig tartózkodott a tartálykocsik környezetében, a torkát fájlalta. A mentők a helyszínen megvizsgálták, a megállapításuk alapján a személy légutai nem sérültek meg, de kivizsgálás céljából kórházba szállították.

hirpress.hu

Címkék