Gyerekzsivajtól volt hangos Érd

Délelőtt tíztől délután hatig várták a kisebbeket és nagyobbakat a Szepes Gyula Művelődési Központ által szervezett koncertekre, mesebemutatókra, amin nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is jókat nevettek.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi gyereknapon jót mulattak a családok Víg Balázs Puszirablóin, illetve a Görömbő Kompánia meséjén, amiben a nézők is szerepeltek. Vitéz László, akit a Csiribiri Bábszínpad hozott el Érdre, kicsiknek-nagyoknak egyaránt régi ismerőse volt, aki pedig lemaradt róla, az a Fabrika Bábműhely interaktív bábozásával vigasztalódhatott.

Délelőtt a Kiskalász, délután az Eszter-Lánc zenekar adott koncertet a gyerekeknek a kocsiszínben, ahol akár táncra is perdülhettek a kicsik, hiszen a Masters SE táncolni is tanította őket, aki pedig valamivel „vadabb” mozgásra vágyott, azt kipróbálhatta a számtalan légvár valamelyikét, természetesen ingyen. Négy szelíd póni is taposta vasárnap a múzeum füvét: lehetett simogatni, lovagolni a legkisebbeknek is.

A fél-egy évesekkel érkezőket játszószőnyeg, babafoglalkoztató várta, a nagyobbakat kézzel hajtós kosárkörhinta, és számtalan nép játék – gólyalábazás, horgászat, célbadobó –, ami a tízéveseknek is kiváló szórakozást nyújtott. A csendesebb időtöltésre vágyó gyerekeket a kert egy árnyas szegletében társasjátékozni, rajzolni várták. A Kézműves Klub asztalai is megteltek ezen a napon: szőni, levéllel batikolni tanulhattak a klubtagoktól a gyerekek, pár méterrel odébb pedig ízelítőt kaphattak a kovácsmesterségből.

Kitelepült cserekönyvekkel, mókás vetélkedőkkel a városi könyvtár is, amelynek négy munkatársa játszott a gyerekekkel. A kisebbeknek bűnmegelőzési kvízzel, a nagyobbaknak a programjaikat érintő felvilágosítással szolgáltak a rendőrség pavilonjában – a megoldott feladatokért mindenhol ajándék járt –, idén is meg lehetett csodálni a rendőrautót, és aki szerette volna madártávlatból megnézni Érdet, azt a főtéren parkoló tűzoltóautó kosara röpítette az égig, és nem maradhatott ki a napból a lufihajtogatás és az arcfestés sem.

A sok izgalomban megéhezett gyerekesereget a hagyományokhoz híven ajándék palacsinta várta: a Fidelitas, a Horvát Önkormányzat és az Összefogás egyesület jóvoltából, a Vigadó közreműködésével ezer palacsinta készült a gyereknapra. A Pelikán sétányon az Éltető Értékeink Egyesület szervezésében a Magyarok Érdi Vásáráról ismert árusok kínálták portékáikat kicsiknek és nagyoknak, sütötték a finom lángost, húsokat, így bárki megebédelhetett a helyszínen.

A programok rengeteg családot vonzottak: még délután hatkor is tele volt a múzeumkert.

– Hosszú évek óta először a művelődési központ rendezte Érden a városi gyereknapot. Az volt a célunk, hogy a gyerekeknek ingyenes szórakozást nyújtsunk, a három nagy érdi közintézmény – a földrajzi múzeum, a könyvtár és a művelődési központ – együttműködésével, és a többi érdi szerv aktív részvételével. Emellett szerettük volna megismertetni az érdiekkel a földrajzi múzeum csodálatos kertjét, ahol sokan most jártak először – mondta lapunknak Wolf Katalin, a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatója. Kérdésünkre elmondta azt is: következő nagy rendezvényük az Érdi Napok lesz, amelynek nyitó programja, az utcabál, idén igazi fesztiválhangulatban telik majd, és a magyar popkultúra legjobbjai (Mary Popkinds, Zaporozsec, Magashegyi Underground, Magna Cum Laude) lépnek színpadra.

Címkék