Kortalan színpad a Szepesben

Több éves hagyomány Érden, hogy évente egyszer városi gálaműsort szerveznek a helyi nyugdíjasok részére. Ezeken a rendezvényeken azok a szépkorúak állnak színpadra, akik tehetségesek valamelyik fellépő kategóriában és elég bátrak ahhoz, hogy nagyközönség előtt szerepeljenek.

Hasonló tartalmaink:

Idén az Idősügyi Tanács és a Szepes Gyula Művelődési Központ szervezésében, május 27-én tartották meg a Ki mit tud találkozót. A rendezvény célja többek között a hagyományőrzés, a kulturális és közösségi kapcsolatok ápolása.

Érden sok nyugdíjas él, közülük többen szeretnek énekelni, verset mondani vagy zenélni, így nem csoda, hogy a korábbi esztendőkben egyre hosszabbra nyúlt a Ki mit tud találkozók műsorideje. Az Idősügyi Tanács döntése alapján, idén behatárolták a jelentkezők számát. Noha kevesebb produkció került színpadra, mégis változatos és élvezhető szerepléseket láthattunk.

A műsor kezdetén Simó Károly alpolgármester, az Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte a Ki mit tud fellépőit és közönségét. Kiemelte, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, idén is sokrétű programnak néznek elébe. Fontosak ezek a találkozók, nemcsak szereplések okán, hanem azért is mert a város nyugdíjasai jó hangulatban tölthetnek el együtt egy közös délutánt.

A fellépéseket ezúttal sem értékelte zsűri, de a közönség nagy tapssal jutalmazta mind az egyéni, mind pedig a csoportos fellépőket. Néhányan szavaltak vagy saját verseiket olvasták fel, mások népdal vagy nótakörben énekeltek, de az idei színpadi produkciókból sem hiányzott a humor meg muzsika.

Tilingerné Gerle Ilona a Parkvárosi Fenyves nyugdíjas klubból érkezett. Váci Mihály: Gyermekkoromból jönnek mindig című versét mondta el. Lapunknak nyilatkozva elárulta, ez volt a második fellépése a Ki mit tud találkozón, tavaly ugyanis friss nyugdíjasként, szintén egy szavalattal mutatkozott be. A vasutas Váci-verset azért választotta, mert emlékezteti a szakmájára, ő is vasutas volt, hangos bemondóként dolgozott a Kelenföldi pályaudvaron. Ám nemcsak Tilingerné, a többi nyugdíjas szereplő sem rutinos fellépő, mégis valamennyien remekül állták a sarat a színpadon. Sikerült a közönséget felvidítani, időnként megnevettetni vagy dalra fakasztani a sikeres produkciókkal.

Érdi Újság

Bálint Edit

 

Az Idősek akadémiája május 26-ra meghirdetett, egészséggel kapcsolatos előadása elmaradt. A novellaíró pályázatra viszont még augusztus 31-ig lehet nevezni. A szépkorúak legközelebbi, közös városi rendezvénye az augusztus 25-ei lecsófőző fesztivál lesz a parkvárosi Napközis tábor területén. 

Fotók: Boros Sándor

Címkék