Fejlődik az utánpótlás

Az ÉRD női kézilabda csapatának utánpótlás egységei a fejlődés érdekében több fronton is helytálltak, hiszen többen egyszerre négy bajnokságban játszottak.

Hasonló tartalmaink:

Az Oláhné Balog Tünde által irányított utánpótlás csapat az idén négy bajnokságban szerepelt: az NB1 junior és ifi bajnoksága mellett, az NB1/B-ben is indultak a felnőttek között, valamint ők alkották az NB1/B junior bajnokságában szereplő csapat magját is, így volt olyan hétvége, hogy négy mérkőzést kellett játszaniuk.

Igaz, a gárdához gyakran visszajátszottak a felnőtt együttes fiataljai, úgy mint: a kapus Győri Barbara, a beálló Szabó Laura, az irányító Vajda Luca, a szintén beálló Gulyás Vanda vagy a csapathoz télen érkező montenegrói szélső, Olivera Vukcsevics.

Az ÉRD az NB1/B felnőtt és junior mezőnyében, illetve az NB1/B ifi bajnokságban is egyaránt a kilencedik helyet szerezte meg, az NB 1-es junior bajnokságban pedig a tizenkettedik helyen végzett.

Oláhné Balog Tünde, az ÉRD ifjúsági és junior csapatának edzője a csapattagok egy részének végigkövette fejlődését, hiszen hosszú évek óta együtt dolgoznak – többen is nála kezdtek kézilabdázni nyolc évvel ezelőtt.

Az ÉRD június 13-án tartja évadzáró ankétját, majd a juniorok és az ifik néhány hetes pihenőt kapnak, a felkészülést pedig július 25-én kezdik.

A következő évi bajnoki kiírás értelmében viszont ezentúl egy játékos egy játéknapon csak egy mérkőzésre nevezhető, még úgy is, ha az első meccsen nem lép pályára, az aznapi következő találkozón már nem szerepelhet a nevezett játékosok között.

Címkék