A fejlődés töretlen

Két éremmel és szenzációs fejlődéssel a hátuk mögött – az ÉRD női kézilabda csapata nagy változásokon ment keresztül az elmúlt szezonban, ennek ellenére megállta a helyét és ismét előrébb lépett.

Hasonló tartalmaink:

Hagyomány. Az elmúlt négy bajnokságban egyaránt bronzérmet szerzett az ÉRD, amely így már hagyományosan jól szerepel, de ettől függetlenül a mögöttünk hagyott idényben több feladata volt a szakvezetésnek, hiszen nyáron hét új játékos mellé az utánpótlásból további két fiatal került, míg télen a montenegrói szélső Olivera Vukcsevics is csatlakozott a kerethez.

Hallgassa meg Tekauer Norberttel, az ÉRD elnökével készült interjúnkat!

A csapat fejlődéséről sokatmondó adat, hogy öt válogatott játékosa van, de Szabó Edina egy korábban adott interjújában az Érd FM 101.3-nak elmondta, hogy szerinte Fekete Bozsana is válogatott lehet. Ennek hatásáról kérdeztük Tekauer Norbertet, aki elmondta, hogy tervben van egy-két játékos szerződtetése is, hiszen a bajnokságban ugyan három-négy meccsel kevesebbet kell játszani, ugyanakkor a nemzetközi mezőnyben besűrűsödnek a feladatok.

Sokat változik a bajnokság. Mint arról korábban beszámoltunk a következő évi NB I-es bajnokságban az eddigi tizenkettőről tizennégy csapatra bővül a mezőny. Erről és a légiósok versenyeztetéséről beszélt a klub első embere.

A töretlen fejlődés egyik fontos alappillére a ciklikusság, a folyamatos előrelépés, amelyet Tekauer Norberték tudatos építkezéssel érnek el. A mostani szezon is egy ilyen időszak végét jelenti. Ezt foglalta össze a klubelnök.

A nemzetközi mezőny is alaposan átalakul, hiszen a Kupagyőztesek Európa Kupáját összevonják az EHF-kupával, ennek részleteit és a nyári, majd’ két hónapos felkészülést ismerteti Tekauer Norbert.

 Az év számokban

Az ÉRD a 2015/2016-os szezonban 38 mérkőzésen lépett pályára, ez alatt huszonöt győzelmet aratott, 1049 gólt lőtt és 923-at kapott. Átlagot vonva mérkőzésenként 27,6 gólt lőttek Klivinyi Kingáék és 24,2 gólt kaptak. Az NB I-ben tizenhét győzelem mellett tizenegy vereség a mérlegük, míg a Magyar Kupában három győzelemmel és egy vereséggel jutottak el az ezüstéremig. A második számú európai kupasorozatból, a KEK-ből úgy esett ki Szabó Edina együttese, hogy öt győzelme mellett csak egy veresége volt. Az ÉRD és egyben a teljes bajnokság gólkirálynője a szerb jobbszélső, Katarina Krpezs-Slezák lett, aki a bajnokságban 204 gólt lőtt 28 meccsen, míg a honi és a nemzetközi kupával együttvéve 273-mal zárt – ez 7,44-es gólátlag meccsenként. A második helyen Klivinyi Kinga végzett Szabó Edina csapatából, a balátlövő 198-szor vette be az ellenfelek kapuját.

 

Címkék