Nyári szünetre hangoló a VMG-ben

Már a nyári szünetre hangoltak a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, ahol az idén is megtartották a már hagyományos diáknapot. A tanulók által szervezett napon ezúttal is sokszínű programkínálat várta a fiatalokat.

Hasonló tartalmaink:

Mint mindig, az iskola diákönkormányzata már most is hónapokkal korábban elkezdte szervezni a manapság már több évtizedes múltra visszatekintő diáknapot. A szervezők elmondták, a cél az, hogy a fárasztó tanév végén a fiatalok kikapcsolódhassanak és jó hangulatban kezdjék a nyári szünetet.

A programokat ezúttal is úgy állították össze, hogy lehetőleg mindenki találjon magának kedvére valót. A különböző sportfoglalkozások mellett a diákok kipróbálhatták, hogy milyen egy rendőr- vagy akár egy rally-autóban ülni, de a napjainkban igen népszerű slam poetry műfaját is megismerhették testközelből.

Miként a misszionárius és zenész, Leevi Ahopelto is a diáknap szervezőinek meghívására érkezett a gimnáziumba. A finn lelkész már nem először járt városunkban, de mindig örül ha kíváncsiak a munkájára. Mint elárulta, ez a munka az úgynevezett iskolamisszió, ami egy vallási indíttatású program és talán a magyar diákok számára is érdekes és tanulságos lehet.

Hasonló céllal és mondanivalóval érkezett Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó is, aki a sportot érintő témák mellett úgy érzi, egy-egy ilyen személyes találkozónak az is célja, hogy saját példáján keresztül motiválja a gyerekeket.

Az érettségizőkre a következő napokban ugyan vár még néhány vizsga, de a tanulók többségének a diáknap egyúttal az idei tanév végét is jelentette.

Címkék