Tagokat vár a Magtár Néptánccsoport

Évek óta állandó fellépője az Érd és környéki rendezvényeknek a hét évvel ezelőtt alakult Magtár Néptánccsoport, akik most új tagokat várnak maguk közé annak érdekében, hogy minél több érdi fiatallal megismertethessék a magyar táncokat. 

Hasonló tartalmaink:

A Magtár Néptánccsoport kezdetben az Ófalusi Pincetulajdonosok Egyesületének tagjaiból alakult. Nevét onnan kapta, hogy a próbákat egy gabona magtárban tartották, mostanra azonban minden szerdán 19 órától az ófalusi II. Lajos Általános Iskola épületében tanulják az új táncokat.

A Magtár Néptánccsoport rendelkezik ifjúsági tagozattal is. A Kisharang Táncegyüttes úgy alakult, hogy a felnőtt táncosokat gyermekeik rendszeresen elkísérték a próbákra, s mondhatni elirigyelték a szép táncokat tőlük. A Kisharang Táncegyüttes mostanra remek sikereket ér el, legutóbb a székesfehérvári egyházmegyei Ki-Mit-Tudon döntősök voltak, az érdi Ki-Mit-Tudon pedig első helyezést értek el.

A Magtár Néptánccsoport olyan felnőttek jelentkezését várja, akik szeretnének szép magyar táncokat megtanulni egy vidám fiatalos társaságban, s érdekli őket Érd kultúrája, múltja, s jelene. Érd a Mezőföld része, így az együttes gyönyörű mezőföldi táncokat is tanul. De emellett moldvai, szatmári, sárközi táncokat is bemutatnak, amihez rendelkeznek a hagyományos népviselettel. A viseleteket pályázati pénzből szerzik be.

Jelentkezni az alábbi telefonszámokon lehet:

Hudák Ági: 06303746603

Bukovszki Csaba: 06203596049

 

 

Címkék