Szurkolj Érd!

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 18.00 órakor lép pályára Portugália ellen a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. A mérkőzést Érd főterén óriáskivetítőn lehet követni.

Hasonló tartalmaink:

Mint beszámoltunk róla, a magyar labdarúgó-válogatott az F-csoport első fordulójában csodálatos diadalt aratott Ausztria 2–0-s legyőzésével, majd a második körben Izland ellen óriási fölényben játszva ért el 1–1-es döntetlent. Az egész ország futball-lázban ég, ezért Érden, a Főtéren (2030 Érd, Alsó utca 9.) is egy nagy társaságban lehet követni a Portugália elleni találkozót.

A mieink négy pontot gyűjtve vezetik kvartettjüket, míg Portugália Izlanddal 1–1-et, Ausztriával 0–0-t játszott. A csoport másik meccsén Ausztria Izlanddal játszik szintén szerdán, 18.00 órakor.

Ha csapatunk győz, akkor csoportelsőként végez, s így az E-csoport másodikjával, (Olaszország, Belgium, Svédország, Írország) csap össze a nyolcaddöntőben.

Június 22.:

18.00, Lyon, Stade des Lumiéres: Magyarország – Portugália

Vezeti: Martin Atkinson (angol) (Tv: M4 Sport)

18.00, Párizs, Stade de France: Izland – Ausztria

Vezeti: Szymon Marciniak (lengyel) (Tv: Duna)

Esélyek, matek:

HA MAGYARORSZÁG NYER:

1. Magyarország nyer Portugália ellen és Izland is Ausztria ellen: Magyarország csoportelső

2. Magyarország nyer Portugália ellen és Izland döntetlent játszik Ausztriával: Magyarország csoportelső

3. Magyarország nyer Portugália ellen és Izland kikap Ausztriától: Magyarország csoportelső

HA MAGYARORSZÁG DÖNTETLENT JÁTSZIK:

4. Magyarország döntetlent játszik Portugáliával és Izland legyőzi Ausztriát: Magyarország csoportelső, ha Izland nem veri meg 3 vagy több góllal Ausztriát.

Magyarország csoportmásodik, ha Izland 3 vagy több góllal veri meg Ausztriát.

Ha Magyarország és Izland azonos gólkülönbséggel végez, akkor a sportszerűségi index dönt a csoportelsőségről.

5. Magyarország döntetlent játszik Portugáliával és Izland ugyanígy tesz Ausztriával: Magyarország csoportelső

6. Magyarország döntetlent játszik Portugáliával és Izland kikap Ausztriától: Magyarország csoportelső

HA MAGYARORSZÁG KIKAP:

7. Magyarország kikap Portugáliától és Izland legyőzi Ausztriát: Magyarország csoportharmadik (A hat csoportból a legjobb négy csoportharmadik jut tovább, azt már tudni, hogy az A-csoportban harmadik helyen, egy győzelemmel záró Albánia nem előzheti meg a magyarokat.)

8. Magyarország kikap Portugáliától és Izland döntetlent játszik Ausztriával: Magyarország csoportmásodik

9. Magyarország kikap Portugáliától és Izland is Ausztriától: Magyarország csoportmásodik

A hat négycsapatos csoportból az első két-két helyezett, illetve a négy legjobb csoportmásodik jut tovább a nyolcaddöntőbe.

EZ RANGSOROL AZONOS PONTSZÁM ESETÉN (SORRENDBEN)

1. az egymás elleni meccs(ek)en elért több pont

2. az egymás elleni meccs(ek)en elért jobb gólkülönbség

3. az egymás elleni meccs(ek)en szerzett több gól

4. ha az 1–3. pontok alapján a sorrend nem dönthető el, akkor az 1–3. pontokat addig kell alkalmazni, ameddig nem dönthető el a sorrend. Ha továbbra sem dönthető el a sorrend, akkor az 5–9. pontokat kell alkalmazni

5. jobb gólkülönbség a csoportmeccseken

6. több szerzett gól a csoportmeccseken

7. ha két csapat a felsorolt első hat pont alapján holtversenyben áll úgy, hogy az utolsó csoportmeccset egymás ellen játszották (azaz az utolsó csoportmeccs, amelyet egymás ellen játszottak, döntetlen lett, és a pontszámuk, összesített gólkülönbségük, az összes szerzett góljuk száma is azonos) és nincs harmadik csapat, amely velük azonos pontszámmal állt, akkor közöttük tizenegyesrúgások döntenek a sorrendről

8. sportszerűségi index

9. jobb UEFA-koefficiens

HOL JÁTSZIK A CSOPORTELSŐ? Június 26-án, Toulouse-ban, az E-csoport 2. helyezettjével. (E-csoport: Olaszország, Belgium, Svédország, Írország)

HOL JÁTSZIK A CSOPORTMÁSODIK? Június 27-én, Nizzában, a B-csoport 2. helyezettjével. (B-csoport: Anglia, Wales, Szlovákia, Oroszország)

HOL JÁTSZHAT A CSOPORTHARMADIK? Június 25-én, Lensban a D-csoport 1. helyezettjével vagy június 26-án, Lille-ben a C-csoport 1. helyezettjével. (D-csoport: Spanyolország, Horvátország, vagy Csehország; C-csoport: Németország, Lengyelország vagy Észak-Írország)

Fotó: szepesmk.hu

Címkék