Fajmentés a Vörömartyban
Fajmentés a Vörömartyban

Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium is csatlakozott Magyarországon a magashegyi fogaspontyok védelméhez, mert két, kihalófélben lévő fogaspontyfaj tenyésztését is megkezdték és ezzel beléptek a Goodeid Working Group-ba.

Hasonló tartalmaink:


Az érdi gimnáziumban is a KLG-hez hasonló laboratórium és egy impozáns egzotikus állatkiállítás működik. Június 1-én a KLG Öveges Labor és a KLG Goodeid Projekt munkatársai kirándulást tettek Érdre és szakmai laborlátogatás keretein belül átadták a veszélyeztetett magashegyi fogaspontyokat is. A Kállayné Szerényi Júlia Tanárnő irányítása alatt álló csoport a kékfarkú fogasponty (Ataeniobius toweri) valamint az aranymellű patakpontyocska (Ilyodon whitei) tenyésztését kezdte meg.

vmglabor1

Bacher József adja át a tenyészhalak másik csoportját Kállayné Szerényi Júlia tanárnőnek, aki az érdi gimnázium biológia-kémia szakos pedagógusa és az állatbemutató koordinátora.

 

KLG Goodeid Projekt az első kezdeményezés Magyarországon a magashegyi fogaspontyok védelmére, megmentésére. A projekt 2013. szeptember 2-án alakult, és a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban zajlik, több mint 40 akváriumban. A Projekt alapítói és vezetői Bacher József és Liziczai Márk.

A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium az első olyan iskola, nemcsak Magyarországon vagy Európában, hanem az egész világon, ahol szervezett módon kezdődött tenyészprogram e kihalás közelében álló halfajok megmentése érdekében.

 

Forrás: KLG Goodeid Projekt facebook oldala

Címkék