Múzeumok Éjszakája

Hősök, újítók, felfedezők volt a címe az idei Múzeumok Éjszakájának, amelyhez a hagyományoknak megfelelően ez alkalommal is csatlakozott a Magyar Földrajzi Múzeum. Az érdeklődőket előadásokkal, koncerttel és tárlatvezetéssel is várták az intézményben.

Hasonló tartalmaink:

A kezdeményezés sikere révén, 2003 óta minden év júniusában megtartják a Múzeumok Éjszakáját. A több száz hazai kulturális intézményhez hasonlóan, a városunkban található Magyar Földrajzi Múzeum idén is csatlakozott az eseményhez és a korábbi esztendőkhöz hasonlóan ezúttal is színes programokkal várta az érdeklődőket. A programsorozat alapvető célja, a múzeumok, illetve a múzeumba járás népszerűsítése.

Mácsai Anetta, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese elmondta, hogy a múzeumot általában általános és középiskolás csoportok látogatják, az egyéb programokat pedig a nyugdíjas korosztály. Ez az alkalom lehetőséget nyújt mindenki számára, aki időhiány vagy a drága belépők miatt nem tud múzeumba menni, mert a Múzeumok Éjszakáján a belépés és minden program ingyenes – tette hozzá Mácsai Anetta.

A Múzeumok Éjszakája a Földrajzi Múzeumban a Hortobágytól a Hargitáig című fotókiállítás megnyitójával kezdődött. Az érdeklődők Dr. Tóth Csaba fotóművész képeit szeptember 13-ig tekinthetik meg a Földrajzi Múzeum emeleti előadótermében.

A múzeum állandó kiállításai mellett kulturális programmal, ismeretterjesztő előadásokkal, és tárlatvezetéssel is várták az érdeklődőket, melyekre idén is nagy volt az érdeklődés.

Fotók: Boros Sándor

Címkék