Az allergiás tünetek megelőzhetőek

Sokan szenvednek tüsszögéstől és orrfolyástól, mely tüneteket főként a pázsitfűfélék pollenjei okoznak. A parlagfű majd csak július végén, augusztus elején kezd virágozni, de a pollenje még nem ritkán szeptember végén is tüneteket okoz.

Hasonló tartalmaink:

A fák virágporai mostanra már eltűntek a levegőből, illetve olyan szinten van, ami már nem okoz komoly panaszokat. Jelenleg a pázsitfűfélék pollenjeitől szenvedhetnek az allergiások, ezek, a nyíratlan, gondozatlan területeteken előforduló réti füvek, ezek uralják a ezt az időszakot, egészen addig míg be nem köszönt a parlagfű szezon. Általánosságban elmondható, hogy még mindig a parlagfű okozza a legtöbb panaszt, hiszen Magyarországon 2,5-3 millió embert érint.

Dr. Radeczky Éva, allergológus szakorvos elmondta, az idei évben erősen jelentkeztek fák virágporai által okozott tünetek és a mostani pázsitfű-pollenek is. Hogy az allergiaszezont könnyebben átvészeljük, szemcseppel, orrsprével és tablettákkal kezeljük magunkat. A szakember elmondása szerint, ha ezeket beszereztük, már sokat tettünk azért, hogy jobban érezzük magunkat a kritikus időszakban. Hiszen a cél a megelőzés lenne, hogy ne alakulhassanak ki a tünetek – tette hozzá Dr. Radeczky Éva.

vlcsnap-2016-07-03-14h50m27s88

Az allergia kapcsán meg kell említenünk a rovarcsípéseket, ugyanis ezek is okozhatnak allergiás tüneteket, főleg a méh és a darázs csípése veszélyes. Amennyiben a csípés után nagyon látványos kiütések keletkeznek, nem csak a csípés helyén, valamint ez rossz közérzettel társul, akkor azonnal orvost kell hívni, hiszen ezek a csípések nagyon gyorsan végzetesek lehetnek – tette hozzá az allergológus szakorvos.

Ha szabadban vagyunk, vigyázzunk a különböző rovarokkal, a parlagfűszezonra pedig idejében készüljünk fel. A  kezdete előtt 10-12 nappal, még a tünetek megjelenése előtt célszerű megkezdeni a gyógyszeres kezelést.

Címkék